Opt containere cu peste 60 de milioane de țigări au fost confiscate

Opt containere cu peste 60 de milioane de țigări au fost confiscate

2
DISTRIBUIȚI

tir tigari moravita

Garda de Coastă a anunţat astăzi finalizarea anchetei privind identificarea şi reţinerea a opt containere cu ţigări de contrabandă sosite în Portul Constanţa în primul trimestru al acestui an, informează Agerpres. Purtătorul de cuvânt al Gărzii de Coastă, Marius Ovidiu Niculescu, a declarat că cele opt containere, sosite în Portul Constanţa Sud Agigea la bordul a două nave sub pavilion Marea Britanie, respectiv Turcia, sunt încărcate cu 61.201.600 ţigarete de mărci diferite, aflate acum într-o stare avansată de degradare.


”La începutul acestei săptămâni, în urma expertizării de specialitate efectuate de producătorii de ţigări a rezultat faptul că respectivele ţigarete, improprii consumului atât pe teritoriul Uniunii Europene şi vor fi distruse prin incinerare”, a declarat purtătorul de cuvânt.

Cercetările, coordonate de ofiţeri specializaţi din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră în colaborare cu reprezentanţi ai Interpol şi ai Ambasadei Regatului Unit al Marii Britanii din Bucureşti, au reliefat faptul că ţigaretele urmau să ajungă pe piaţa neagră din ţări ale Uniunii Europene. Primul transport, destinat unei firme bulgăreşti, a fost efectuat pe ruta Grecia – România, urmând apoi traseul Bulgaria – Olanda şi conţinea 7.876 de baxuri cu ţigarete (46.458.600 ţigarete), iar al doilea transport, pentru o societate comercială din Constanţa, s-a derulat pe ruta Grecia – Olanda – România şi conţinea 1.516 de baxuri cu ţigarete (14.743.000 ţigarete).

 

2 COMENTARII

  1. Felicitari ! Dar Guvernul se plang ca nu au bani la buget ? De ce aceste confiscari nu sunt introduse in circuitul comercial ? Cu fiscalitate aplicata si inregistrate in documentele primare in regula la un pret de 50% ???? Intreb ca orice om normal ? Cum te plangi ca esti sarac si tu arunci banii pe fereastra ?????

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.