Ordonanţa privind concedierile, aprobată cu modificări care reduc implicarea Guvernului

Ordonanţa privind concedierile, aprobată cu modificări care reduc implicarea Guvernului

0
DISTRIBUIȚI

2012_09_05_sedinta de guvern ponta 4_rsz

Ordonanţa privind protecţia angajaţilor disponibilizaţi din companiile de stat, anunţată oficial ca fiind aprobată la jumătatea lunii aprilie, a primit avizul Executivului abia în şedinţa de marţi, 30 aprilie, într-o formă care stabileşte că Guvernul aprobă doar sumele alocate plăţilor compensatorii, scrie Mediafax.


 Ordonanţa a fost aprobată în lipsa ministrului Economiei, Varujan Vosganian, plecat din ţară, fiind semnată de către un secretar de stat.

În noua formă, ordonanţa nu mai prevede că societăţile de stat care pot efectua concedieri colective, precum şi „numărul de salariaţi ce urmează să fie disponibilizaţi” se stabilesc prin hotărâre a Guvernului, ci că Executivul aprobă doar cuantumul plăţilor compensatorii, iar programul concedierii colective este elaborat de angajator.

În forma iniţială a proiectului, acest articol prevedea că societăţile de stat care pot efectua concedieri colective în condiţiile ordonanţei, precum şi numărul de salariaţi ce urmează să fie disponibilizaţi se stabilesc prin hotărâre a Guvernului, la propunerea ministerelor de resort, numai în condiţiile în care există programe de restructurare sau reorganizare aprobate, iar concedierea colectivă nu depăşeste termenul de 31 decembrie 2018. Programele de restructurare ori de reorganizare a operatorilor economici erau aprobate „de autoritatea publică implicată”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.