Percheziții la suspecți de proxenetism: ce sume au obținut de pe urma...

Percheziții la suspecți de proxenetism: ce sume au obținut de pe urma tinerelor pe care le obligau să se prostitueze

0
DISTRIBUIȚI

perchezitii-bucuresti-si-dambovita.sunt-vizate-persoane-suspectate-de-furturi1345103908

Douăsprezece persoane, suspectate de trafic de persoane după ce ar fi racolat mai multe tinere pe care le-ar fi obligat să se prostitueze în Italia, au fost ridicate şi duse la audieri în urma unor percheziţii făcute în această dimineaţă, informează Mediafax, citând un comunicat al IGPR. Percheziţiile au fost făcute la domiciliile suspecţilor din comuna Ciocăneşti, judeţul Călăraşi, de către poliţişti din cadrul Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Călăraşi şi Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi, jandarmi de la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Călăraşi, împreună cu procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Călăraşi.

Potrivit anchetatorilor, în perioada 2009-2013, cei 12 suspecţi, între care există relaţii de rudenie, au racolat, găzduit şi transportat în Italia mai multe tinere, care proveneau din familii dezorganizate sau cu o situaţie materială precară.


Tinerelor li se promiteau locuri de muncă în oraşul Parma, însă, odată ajunse acolo, erau obligate să se prostitueze „la stradă”, precizează IGPR. În acest fel, suspecţii ar fi obţinut 200.000 de euro, potrivit estimărilor anchetatorilor. În cauză sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituirea şi sprijinirea unui grup infracţional organizat şi trafic de minori.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.