Percheziții la trei clanuri de interlopi, într-un dosar de șantaj și cămătărie...

Percheziții la trei clanuri de interlopi, într-un dosar de șantaj și cămătărie UPDATE Unde a fost găsit liderul clanului Caran

0
DISTRIBUIȚI

mascat spate

Poliţişti şi procurori fac, astăzi, 40 de percheziţii la membrii clanurilor „Caran”, „Duduianu”, „Vancică” şi „Rinu”, persoanele fiind suspectate de cămătărie, şantaj, spălare de bani şi tâlhărie, conform Poliţiei Române, informează Agerpres.

Descinderile sunt coordonate de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul București și au loc în București, Ilfov, Ialomiţa şi Dâmboviţa. Persoanele căutate de anchetatori ar fi împrumutat, cu camătă, sume mari de bani, de nivelul miilor, zecilor şi chiar sutelor de mii de euro, mai multe persoane care practicau jocuri de noroc, de cele mai multe ori dobânda cerută fiind mai mare decât împrumutul.


În cazul în care banii nu erau restituiţi la timp, suspecţii apelau la ameninţări şi violenţă. La percheziţii participă 15 procurori, peste 400 de poliţişti din cadrul Direcţiei de Investigaţii Criminale – IGPR, SIAS – IGPR, DGPMB, IPJ Ilfov, Prahova, Ialomiţa, Giurgiu, Dâmboviţa şi Buzău, fiind efectuate 40 de percheziţii domiciliare şi puse în executare 17 mandate de aducere.

Membrii clanurilor “Caran”, “Duduianu”, “Vancică” și “Rinu” au fost urmăriți din noiembrie anul trecut, iar procurorii spun că aceștia sunt bănuiți de “tâlhărie, şantaj, cămătărie şi spălare de bani, fiind obţinute şi indicii temeinice privind deţinerea de către aceştia în mod ilegal de arme de foc şi muniţii”, se arată într-un comunicat al Poliției Române. Suspecţii vor fi conduşi la Poliţia Sectorului 2 pentru audieri. Cercetările în cauză sunt efectuate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti, IGPR – Direcţia Investigaţii Criminale şi DGPMB – Serviciul Investigaţii Criminale Sector 2, cu sprijinul tehnic al Direcţiei Operaţiuni Speciale şi Direcţiei de Informaţii şi Protecţia Internă.

UPDATE Aurel Răducanu, liderul clanului Caran, a fost găsit de poliţişti în toaleta Cazinoului Platinum al Hotelului Radisson, unde se ascundea, cu ocazia percheziţiilor efectuate în această dimineaţă de anchetatori la mai multe clanuri suspectate de şantaj şi cămătărie, au precizat pentru Agerpres, surse din Poliţie. Potrivit surselor citate, în hotelul menţionat au mai fost găsiţi şi Costel şi Emil Răducanu, fraţi cu Aurel Răducanu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.