Peripeţiile de film american a doi tineri creatori de modă în Ucraina:...

Peripeţiile de film american a doi tineri creatori de modă în Ucraina: de la microbuz stricat la premiul cel mare FOTO

0
DISTRIBUIȚI

29255626

Trei săptămâni de muncă pentru show-ul pe care opt manechine aveau să îl susţină în Ucraina în faţa unui juriu din mai multe ţări erau cât pe ce să se ducă pe apa sâmbetei din cauza unui microbuz stricat. Totul s-a remediat, așa că cei doi, Corina Hadarag şi Daniel Ignat, au ajuns la concursul „Încoronarea frumuseţii 2013” de la Cernăuți, unde au luat marele premiu. Însă aventura lor ciudată abia începuse.

Timișoreanul Daniel Ignat povesteşte că totul a început pe 15 mai, când trebuia să plece cu un microbuz spre Cernăuţi. Organizatorii le-au asigurat transportul, însă nu s-au mai interesat cât de serioasă este firma de la care au închiriat mijlocul de transport. Călătoria echipei din Timişoara s-a desfăşurat fără probleme până la graniţa cu Ucraina, când microbuzul s-a defectat şi nu a mai putut porni. „Am ajuns dimineaţa la vamă şi am fost nevoiţi să mergem pe jos în jur de un kilometru cu sacii cu costumele pentru show în spate. Noroc că organizatorii au trimis o altă maşină după noi şi am ajuns la Cernăuţi”, povestește Daniel Ignat. O dată ajunşi în localitatea ucraineană, aceştia au realizat că au doar cazarea asigurată, nu şi masa, aşa cum au fost informaţi, aşa că cei doi creatori de modă au trebuit să plătească din propriul buzunar mâncarea echipei formate din 14 oameni timp de trei zile.

Pe 17 mai a început şi concursul, show-ul extravagant al creatorilor de modă din Timişoara inspirat din filmul „The fifth element” trebuia să încheie concursul. Microbuzul care s-a defectat la graniţa cu Ucraina a fost reparat, aşa că tot acest mijloc de transport pățit a fost cel care trebuia să transporte echipa românilor de la hotel la locul unde se desfășura concursul. Ca într-o comedie proastă, micorbuzul s-a stricat din nou. Totuşi, cei doi nu s-au dat bătuţi, mai aveau o oră la dispoziţie ca să ajungă la concurs, aşa că se decid să ia o mașină la ocazie, în speranţa că vor ajunge la timp. Daniel Ignat, și el parte din show, stătea pe marginea drumului, îmbrăcat în latex şi pe tocuri. Creatorul povesteşte că „manechinele aveau pielea colorată în argintiu, erau costumate pentru show. Am tot făcut cu mâna, dar lumea se oprea doar să ne filmeze şi să ne pozeze, nimeni nu ne lua în serios, mai ales că nici nu ştiam limba ca să le explicăm de ce suntem îmbrăcaţi aşa, probabil au crezut că este o glumă”. Într-un final, un taxi a luat o parte din manechine, iar pe Daniel Ignat şi pe restul echipei i-a luat o maşină. Ca într-un film american, echipa românilor a ajuns cu câteva minute înainte de începerea show-ului, a reuşit să se comporte ca şi cum nu s-ar fi întâmplat nimic, iar la final au obținut marele premiu la concursul „Încoronarea frumuseţii 2013”.

Echipa din România ar fi trebuit cazată la hotel până pe 19 mai, dar pentru că restul participanţilor au plecat mai repede, nemulţumiţi că nu au obţinut niciun premiu, reprezentanţii hotelulului au închis etajul cu o zi înainte. A doua zi, timişorenii au pornit spre casă, cu acelaşi microbuz defect. „Am ajuns până la Botoşani şi acolo s-a stricat maşina din nou.


Am luat toată echipa şi am dormit la părinţii mei în acea noapte, pe jos, pe unde am putut. A venit o maşină care a reparat microbuzul, dar după nici un metru n-a mai pornit. Într-un final au reparat-o şi am ajuns la Suceava. De acolo, o parte dintre manechine a plecat acasă cu un microbuz mai mic, iar restul am venit cu trenul, după ce am aşteptat patru ore în gară”, își amintește Corina Hadarag.

Concursul din Ucraina la care au participat cei doi creatori de modă timişoreni este primul internaţional. Au obţinut unul dintre cele mai importante premii, însă speră ca nu vor mai avea parte niciodată de astfel de peripeţii. Inedita colecţie vestimentată a celor doi poate fi văzută și la Fashion Week, eveniment care are loc între 22 şi 23 iunie la Timişoara, colecţie pentru care a fost realizat şi un videoclip inspirat din filmul „The fifth element”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.