Peste un milion de euro despăgubiri morale pentru familiile tinerilor ucişi de...

Peste un milion de euro despăgubiri morale pentru familiile tinerilor ucişi de pedelistul Chişărău. Vezi câţi ani stă în puşcărie

5
DISTRIBUIȚI

chisarau lat

Pedelistul Iacob Chişărău, fost consilier judeţean şi fost director al Moldomin SA, a fost condamnat, în primă instanţă, pentru tragedia rutieră pe care a produs-o pe podul din localitatea timişeană Şag, în 6 mai 2011. Aflat la volanul unui Volkswagen Touareg, Chişărău a intrat pe contrasens şi a izbit un Opel, în urma impactului trei tineri decedând, iar un al patrulea fiind grav rănit. Trimiterea în judecată a fost îngreunată şi de expertizele efectuate în dosar pentru a demonta apărarea lui Chişărău care a susţinut că şi-a pierdut cunoştinţa în momentul în care a intrat pe contrasens. În timpul monitorizării lui Iacob Chişărău în dosarul de corupţie Moldomin, a reieşit că fostul consilier judeţean a negociat cu judecătorul Cătălin Şerban şi pe tema accidentului de la Şag.

Pentru a beneficia de reducerea pedepsei, Chişărău a recunoscut acuzaţiile formulate de procuror, conform procedurii simplificate.


Fostul consilier judeţean mai avea o condamnare definitivă de trei ani în dosarul de corupţie Moldomin, în care i-a dus 50.000 euro şpagă fostului vicepreşedinte al Curţii de Apel Timişoara, Cătălin Şerban.  La mai bine de doi ani de la producerea accidentului,  a fost condamnat în dosarul accidentului la patru ani de închisoare pentru ucidere din culpă, iar în urma contopirii celor două pedepse a rămas cu cea mai grea de patru ani. De asemenea, inculpatul, în solidar cu Moldomin SA şi asigurătorul, a fost obligat la plata de despăgubiri materiale în valoare de 13.782 lei şi de despăgubiri morale în valoare de 1.020.000 euro către părţile civile. Sentinţa a fost atacată cu recurs, urmând ca decizia finală să fie dată de Curtea de Apel Timişoara.

 

5 COMENTARII

  1. Deci. . .Serban ala parca luase ceva foloase necuvenite, salariul de 2500 eue nu ii era suficient. . Parca vad ca asta care chisa rau va sta 2 luni la pirnaie, dupa care se va da din nou cu Touaregu (deja reparat,desigur) . . .

  2. Deci….ce fatza are….cel „care a susţinut că şi-a pierdut cunoştinţa în momentul în care a intrat pe contrasens”…e tot OK ca nu si-a pierdut constiinta. Pe de alta parte unul care isi pierde „cunostiinta” sau/si cunostiintele (Serban, aka judecator) ar merita sa i se suspende permisul de conducere pentru totdeauna…Dealtfel, de la o virsta, allzheimer, etc, pierderea „cunostiintelor” e de inteles si. intr-o oarecare masura inevitabila

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.