Povestea lui Kempes, rockerul pe care doar moartea-l desparte de motociclete. Ce...

Povestea lui Kempes, rockerul pe care doar moartea-l desparte de motociclete. Ce spune despre un duel Cargo – Rezident Ex

2
DISTRIBUIȚI

kempes rezident ex

Motocicletele sunt foarte des asociate cu muzica rock, deoarece mari artişti din toate timpurile s-au asociat adesea cu acestea, ele devenind treptat simbolul libertăţii şi al independenţei. Pentru actualul solist al trupei Rezident Ex, „Kempes“ motocicleta e un lucru mai mult decât special. „Dacă aş putea aş dormi pe motocicletă“, spune muzicianul care a avut parte de două accidente grave, care nu i-au diminuat defel această pasiune.

Ovidiu Ioncu „Kempes” s-a născut în 18 august 1966, în Arad şi a devenit cunoscut melomanilor din întreaga ţară în 1988, ca solist al trupei Cargo. Porecla de „Kempes” i se trage datorită asemănării cu fotbalistul argentinian Mario Kempes. În 1995, a fost grav rănit în urma unui accident de motocicletă. A urmat un concert în semn de solidaritate ce a avut loc la Sala Polivalentă din Bucureşti, iar trei ani mai târziu muzicianul a suferit un nou accident. „ Pasiunea mea pentru motoare vine de când eram mic, de când mă ştiu, de pe vremea împuşcatului. Primul motor l-am avut în 1992. Pentru mine personal, muzica şi motoarele sunt la acelaşi nivel de pasiune. Şi cred că dacă n-ai murit, nu te poţi despărţi de ele. După ce mi-am revenit din accident şi am învăţat să umblu şi să vorbesc din nou, am fost cu un prieten undeva în afara oraşului, care tot îşi meşterea motoreta. M-a invitat să conduc motorul din nou. Adevărul e că îmi tremurau degetele şi picioarele. Credeam că nu mai ştiu să conduc, dar chestia asta dacă îţi intră odată în sânge, nu mai iese“, spune Kempes.

În luna mai a anului 2003 Kempes a plecat în Australia, unde s-a angajat ca zugrav şi a rupt orice legătură cu muzica. Până anul trecut, când a devenit solistul formaţiei Rezident Ex, o trupă din care mai fac parte Tavi Iepan,  Adrian Popescu, Christian Podratzky,  Florin Cvaşa şi Matthias Lange. „După ce am plecat, am fost atât de decepţionat încât n-am mai vrut să aud de muzică o bună bucată de vreme. Am închis acest capitol, am pus lacăt.  La primul concert alături de Rezident Ex, susţinut în Ungaria, îmi tremurau pantalonii înaintea de intrarea pe scenă.


În două trei minute am uitat de stres şi a mers bine“, spune muzicianul. După ce a lipsit complet din „peisaj“ o bună bucată de vreme, Kempes crede că România se confruntă cu aceeaşi problemă ca oriunde, şi anume recesiunea economică. „Totul arată altfel, e un image frumos, s-au făcut multe clădiri frumoase, merge înainte treaba. Doar că financiar nu e aşa de bine. Eu sunt născut aici, sunt român. Nu m-am adaptat nicodată cu stilul australian. Ei au un sistem de viaţă mai altfel. Australia e ca un fel de localitate de pensionari, unde te plictiseşti şi o iei razna“, spune Kempes.

În ceea ce priveşte eventuala sa întoarcere definitivă în România, solistul crede că acest lucru este posibil, în anumite condiţii însă. „Eu aş reveni cu totul, doar că nu ştii ce şi cum. Cred că la valoarea noastră ca artişti, n-ar trebui să avem niciun fel de probleme financiare. Dar, în România, e mai complicat cu managerii şi impresarii. Există o verigă lipsă între artişti şi public, impresarii. Am avut diverse discuţii, am găsit persoana, dar e mai complicat. Pe scurt, e greu cu impresarii ăştia din România“, spune muzicianul.

Reacomodarea cu „scena“ şi lumina reflectoarelor n-a fost deloc o treabă uşoară pentru Kempes, care recunoaşte că la început avea mari rezerve. „La început am fost foarte reticent visavis de public. Visavis de mine. Poate cu amândouă eram în dubii. Am văzut reacţiile mai mult decât pozitive, după primul nostru concert din Timişoara şi m-am liniştit. Acelaşi lucru l-am avut şi la înregistrări. Îmi tremurau pantalonii, la început, dar după aia a mers bine, am înregistrat cele nouă piese din albumul Alpha în nouă zile, câte o melodie pe zi“, spune el.

Chiar dacă preferă să nu abordeze subiectul disensiunilor care au existat între el şi fosta trupă la care a fost solist vocal, Cargo, Kempes crede că în cazul în care ar exista un concert în care pe scenă ar cânta Rezident Ex şi Cargo, balanţa ar înclina net favorabil către actuala sa trupă. „Nu, nu vreau să mă întâlnesc cu foştii mei colegi de trupă. Sunt prea multe chestii care au rămas în mine. Fiecare îşi spală rufele în familie. Dacă vom fi vreodată invitaţi să cântăm alături de Cargo, eu m-aş simţi foarte bine. E vorba de cât public ar fi, visavis de ei şi de noi. Poate sunt cam dur, dar ei ar pierde instantaneu“, spune Kempes.

Deşi este în continuare pasionat de motoare, muzicianul evită să conducă în Bucureşti, loc unde după aprecierea lui, circulaţia e nebună. „Eu n-am fost niciodată sălbatic. Doar pe scenă, nu atunci când merg cu motorul. La Bucureşti n-am avut curajul să merg cu motocileta. Mergeam strict unde era nevoie şi gata. E o circulaţie nebună. E o mare diferenţă între Timişoara şi Bucuresti, ca mentalitate visavis de a conduce.Legile există, dar aplicarea lor e problematică“, spune solistul trupei Rezident Ex.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.