Premieră medicală națională la Timișoara: cum a fost salvată mâna unei femei...

Premieră medicală națională la Timișoara: cum a fost salvată mâna unei femei care-și pierduse orice speranță

0
DISTRIBUIȚI

download

Alina Temereancă este o tânără de 29 de ani, mamă a doi copii, care de cinci ani nu şi-a putut mişca braţul drept de la nivelul cotului, ci doar mâna. Astfel, hunedoreanca şi-a crescut singură cei doi copii de doisprezece şi doi ani, soţul fiind plecat la muncă în străinătate. Însă, acum câteva luni, în urma unei operaţii, a aflat că umflătura de la cot este de fapt o tumoare canceroasă, din cauza căreia, în final, medicii ar fi trebuit să îi amputeze mâna ca să îi salveze viaţa.


Femeia a ajuns luni la Clinica de Chirurgie Plastică şi Reparatorie din cadrul Spitalului Judeţean Timişoara. Povestea femeii a sensibilizat comunitatea din Petroşani, unde a fost demarată şi o campanie de strângere de fonduri, astfel că s-au adunat cei 5.000 de euro necesari pentru intervenţia chirurgicală de protezare a cotului.

Operaţia a fost realizată în premieră naţională de către o echipă formată din şapte medici timişoreni, cu ajutorul unui doctor venit din Israel care este specialist în domeniul Ortopediei Oncologice. Intervenţia chirurgicală a durat doisprezece ore. Gheorghe Nodiţi, şeful Clinicii de Chirurgie Plastică şi Reparatorie, spune că „planul de lucru l-am pus la punct în tot atâta timp pentru că a fost o operaţie realizată pentru prima oară în România. Dacă nu am fi realizat această operaţie, am fi fost nevoiţi ca în final să îi amputăm braţul drept, ceea ce ar fi însemnat o problemă foarte mare pentru ea. A fost o operaţie complexă şi laborioasă”. Alina Temereancă le este recunoscătoare oamenilor cu suflet mare care i-au dat o nouă şansă la viaţă. Femeia spune că „dacă ar fi trebuit să îmi salvez viaţa, aş fi acceptat să mi se amputeze mâna, mai ales că medicii mi-au spus că în trei luni riscam să mor. Am primit o nouă şansă, o iau de la capăt”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.