Promovarea ACS Poli în Liga I, sărbătorită în cerc restrâns. Imaginile unei...

Promovarea ACS Poli în Liga I, sărbătorită în cerc restrâns. Imaginile unei bucurii așteptate

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1557629523">
POLI BUCURIE LIGA117_resize
FOTO: ADRIAN PÎCLIȘAN

Jucătorii de la ACS Poli au ajuns în această după-amiază la Stadionul „Dan Păltinişanu”, după ce ieri au obţinut promovarea matematică după egalul de la Baia Mare. Jucătorii au fost aşteptaţi de o galerie de zece suporteri, veniţi cu fulare alb-violete, şi bineînţeles, de primarul Nicolae Robu.

Puţinii suporteri au început să cânte cântecele din vremurile bune ale Politehnicii în momentul în care jucătorii au coborât din autocat. Fotbaliştii au fost primiţi și de angajaţii clubului care au venit să îi felicite, dar şi de primarul Nicolae Robu, care a spus că se afla întâmplător prin zonă, venit la ziua de naştere a unui prieten. Vali Velcea a spus că jucătorii nu erau dezamăgiți după jocul de la Baia Mare, deoarece au obţinut un punct, deşi diferenţa dintre cele două formaţii era foarte mare. „Ne-am bucurat imediat după ce s-a terminat etapa. Era normal să avem o reacţie pentru că e o performanţă istorică pentru Timişoara, greu muncită, obţinută prin multă muncă şi cu mai puţină încredere din partea unora. A promovat Timişoara, pe prima scenă fotbalistică se va vorbi de Timişoara. Personal, pot să mă declar mulţumit, este a doua promovare consecutivă şi pot să spun că am oferit-o Timişoarei în detrimentul celor două Cupe ale României pierdute care mi se pun în cârcă, una pe nedrept. Noi am plecat de la stadion cu gândul că avem de câştigat meciul cu FC Bihor, nu că trebuie să se încurce o echipă sau alta. Ne-am bucurat de munca noastră”, a declarat Vali Velcea.

Ovidiu Petre a spus că e devreme deocamdată să vorbească de ce va fi în prima ligă. „E o bucurie enormă, care a venit într-un moment în care nu credeam. Prin munca noastră am reuşit, la sfârşit e bine că s-a ajuns aici. Nu am avut neapărat emoţii după egal, luasem 1 punct şi ne gândeam deja că trebuie să câştigăm meciul următor. Dar a fost mai bine că au câştigat cei de la Vâlcea şi am câştigat această promovare”, a declarat Ovidiu Petre.

Nicolae Robu a vorbit despre promovare, dar şi despre următorii paşi, şi anume obţinerea palmaresului şi a culorilor. „Cred că este o mare bucurie pentru toţi timişorenii, în special cei iubitori de Poli. Suntem în faţa unui proiect ambiţios care a pornit acum aproape un an cu o îndrăzneală la limita raţionalităţii aş spune. Am pornit aproape de la zero, nu aveam mingi, ghete, echipament, jucători şi antrenori. Ne-am propus să avem toate acestea şi să şi promovăm într-un an de zile. Acum s-a încheiat partea întâi a acestui proiect, trebuie să continuăm cu partea a doua. Va trebui să ne întărim astfel încât în Liga întâi să nu fim la limita de supravieţuire. Timişoara nu se poate mulţumi cu puţin în niciun domeniu. M-am întrebat adesea, dacă nu voi reuşi, oare cum o să dau socoteală? Vom creşte bugetul fără îndoială. Sunt convins că membrii Consiliului Local vor merge mai departe pe liniile pe care eu am încercat să le conturez. Vom rezolva şi ultima etapă în ceea ce priveşte palmaresul, am avut şi astăzi o discuţie cu Marian Iancu şi nu va fi nimic altfel decât am promis. Acordul tripartit pe care l-am semnat este valabil. Dreptul să folosim culorile alb-violet îl vom avea categoric, reţinerea pe care încă o avem este pentru că nu vrem să se ajungă la încurcături. Sunt multe precedente în fotbal când au existat echipe care au avut datorii, au dIspărut şi au apărut echipe cu acelaşi sau nume asemănător, cei care aveau de încasat datoriile s-au adresat în instanţe faţă de noile structuri. Noi nu avem nevoie de aşa ceva, folosirea culorilor pe echipament va fi când nu vom mai putea avea asemenea probleme”, a declarat Nicolae Robu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.