Ray Manzarek, membru fondator al trupei The Doors, a murit la vârsta...

Ray Manzarek, membru fondator al trupei The Doors, a murit la vârsta de 74 de ani

0
DISTRIBUIȚI

RayManzarek-8826

Clăparul trupei The Doors Ray Manzarek, unul dintre membrii fondatori ai renumitului grup condus de Jim Morrison, a murit ieri în Germania din cauza cancerului, conform unui comunicat publicat pe pagina de Facebook a grupului, informează Mediafax.


Ray Manzarek, care s-a stins din viaţă la vârsta de 74 de ani, l-a întâlnit pe Jim Morrison la Venice Beach, în California (vestul Statelor Unite), înainte de a forma alături de el grupul cunoscut pentru piese precum „Riders on the storm” (1971). Manzarek a reformat grupul în ultimii ani, în pofida absenţei carismaticului lider care a murit în 1971 la vârsta de 27 de ani.

Americanul de origine poloneză a murit înconjurat de soţia şi familia sa într-o clinică din Rosenheim, „după o lungă luptă împotriva cancerului tractului biliar”, conform unui comunicat. Chitaristul grupului, Robby Krieger, s-a declarat „profund întristat să afle de dispariţia” prietenului său şi a spus că a fost „fericit” că a putut cânta alături de el clasicele piese The Doors în ultimii zece ani. „Ray a fost foarte important pentru mine şi îmi va lipsi mereu”, a declarat acesta. Manzarek a imprimat stilul său unic sunetului The Doors caracterizat mai ales prin orga prezentă în piese precum „Light my fire”.

Format la Los Angeles la mijlocul anilor 1960, The Doors au cunoscut un succes internaţional. Dacă motto-ul „sex, droguri şi rock’n’roll” a însemnat sfârşitul pentru Jim Morrison, Manzarek a continuat să facă muzică şi după moartea acestuia, făcând parte din alte trupe şi având numeroase colaborări.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.