RECHIZITORIU DIICOT Banii fraudați de gruparea Mann de la Aton Transilvania au...

RECHIZITORIU DIICOT Banii fraudați de gruparea Mann de la Aton Transilvania au ajuns şi „în conturile personale ale unor persoane importante din judeţ”

6
DISTRIBUIȚI

nicolae mann 11 p

Rechizitoriul DIICOT,  prin care au fost trimişi în judecată membrii grupării conduse de Nicolae Mann pentru fraudarea grupului german Aton cu peste 147 milioane lei, scoate la iveală detalii explozive despre modul în care banii au fost scoşi pas cu pas din conturi şi unde au ajuns o parte dintre ei. Una din operaţiunile prin care Mann s-a făcut cu peste două milioane de euro în contul personal. Aton Transilvania avea în concesiune pe 30 de ani terenul exploatării de piatră de la Şoimoş, care aparţineamai mulţi proprietari care fac parte dintr-un composesorat.  Conform legii, terenurile parte a composesoratului nu puteau fi vândute. Imediat după ce a preluat dreptul de uzufruct de la proprietarii terenurilor şi promisiunea de vânzare, Nicolae Mann şi soţia sa Maria încheie cu firma Aton Transilvania, reprezentată de Morariu Violeta, un contract de cesiune a promisiunilor bilaterale de vânzare cumpărare. Dacă Mann a dat doar 193.121,40 euro proprietarilor, a vândut către Aton promisiunile cu 2,3 milioane euro.

Ancheta a scos la iveală faptul că, deşi actul fost semnat în 13 noiembrie 2011, Aton a plătit lui Mann 2,3 milioane euro în contul personal încă din 29 octombrie 2010 cu explicaţia „vânzare teren”. Pentru a ascunde decalajul în 14 noiembrie restituie în contul Aton cei 2,3 milioane de euro pe motiv că s-ar fi reziliat contractul încheiat cu o zi înainte.


În realitate, după două săptămâni, pleacă din contul firmei către Mann 2.064.956 euro cu justificarea “contravaloare contract de cesiune a promisiunii bilaterale de vânzare-cumpărare” si 901.605 lei cu titlu de impozit în favoarea lui Mann. ” Expertiza contabilă oficială opinează că  suma de 2.300.000 euro plătită de SC Aton Transilvania SRL lui Mann Nikolau care a contractat cu membrii ai composesoratului promisiuni de vânzare-cumpărare a terenurilor pentru care legea interzice înstrăinarea în orice mod, constituie prejudiciu pentru SC Aton Transilvania SRL, motivat și de faptul că nu se putea concesiona de către Mann Nikolaus o promisiune de vânzare-cumpărare ilegală, pentru că terenurile din pădurea composesorat Șoimoş nu puteau face niciodată obiectul înstrăinării, în niciun mod, în întregime sau în parte. Este evident ţinând cont de destinatarii sumelor că intenţia inc. Mann a fost aceea de a scoate banii din contul Aton cu destinaţie precisă nicidecum cea din actele întocmite”, se arată în rechizitoriu.

Conform DIICOT, cei peste două milioane de euro „au fost însuşiţi în interes personal de către Mann Nikolaus si Cipleu Mihaela din  posesia Aton Transilvania,  inc. Mann fiind administratorul de fapt al Aton Transilvania. Însuşirea rezultă din faptul că odată intraţi în contul său personal   a făcut viramente în mod direct sau prin persoane interpuse în conturile personale ale unor persoane importante din judeţul nostru. O parte din banii delapidati s-au virat  cu titlu de restituire împrumut personal, iar o alta parte ca să se realizeze cumpărarea directa sau prin intermediar în interes personal ori pentru altul, de imobile de la persoane importante sau mai puţin importante ale judeţului nostru”. 

 

 

6 COMENTARII

  1. Mai limba tu cred ca esti de la DIICOT de sti…vai de capul vostru de ametiti…oilor,nu vedeti mai departe de locul unde va indruma ciobanul…

  2. bey Amreeq!
    esti cumva papagalu’ de Pompoviciu’ ? hai???????
    vez ca te-am dibuit?
    ca si tu esti pe lista. sigur.
    ps cand dai ‘napoi ceferistilor clubul luat cu japca (penala)?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.