Reţele de alimentare cu apă şi canalizare extinse în alte patru oraşe...

Reţele de alimentare cu apă şi canalizare extinse în alte patru oraşe din judeţul Timiş

0
DISTRIBUIȚI

tevi colterm

Aproape 100 de kilometri de reţele de alimentare cu apă şi canalizare din Buziaş, Făget, Deta şi Recaş vor fi extinse şi modernizate în perioada următoare, în cadrul unui proiect câştigat de Aquatim cofinanţat din fonduri europene. Valoarea investiţiilor se ridică la suma de aproape 50 de milioane de lei, contractele de lucrări fiind semnate în luna martie şi aprilie. Astfel, în Buziaş şi Făget lucrările costă aproximativ 20 milioane de lei şi vor fi realizate de către asocierea SC Constructim SA şi Multinstal SRL.


Cele din Deta se ridică la suma de 9,6 milioane de lei şi vor fi realizate de către SC Consinid SRL, iar contractul în valoare de aproximativ 20 de milioane de lei din Recaş a fost câştigat de către SC Fibec SA, toate contractele fiind atribuie în urma unei licitaţii publice.

Cele patru proiecte prevăd extinderea şi reabilitarea a circa 53 de kilometri de reţea de alimentare cu apă şi a 45 de kilometri de reţea de canalizare, reabilitarea a 15 foraje şi realizarea a două foraje noi, modernizarea aa două staţii de tratare a apei potabile şi realizarea a cinci staţii de pompare a apelor uzate. Proiectul „Extinderea şi modernizarea sistemului de alimentare cu apă şi canalizare în judeţul Timiş” este cofinanţat din Fondul de Coeziune al Uniunii Europene prin Programul Operaţional Sectorial Mediu şi are o valoare de aproape 120 de milioane de euro, din care 74 % sunt fonduri nerambursabile. Localităţile din judeţul Timiş incluse în proiect sunt Timişoara, Sânnicolau Mare, Jimbolia, Deta, Buziaş, Gătaia, Recaş, Făget, Ciacova, Săcălaz, Sânmihaiu Român şi Utvin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.