Robu cere ajutorul SRI pentru a descoperi “mafia” care îl împiedică să...

Robu cere ajutorul SRI pentru a descoperi “mafia” care îl împiedică să construiască incineratorul de deșeuri

1
DISTRIBUIȚI

robu nervosjpg

Edilul şef Nicolae Robu  a decis să facă ordine pentre cei care pun beţe în roate realizării incineratorului de deşeuri. La finele lunii aprilie anunţa că „avem un proiect foarte important – incineratorul de deșeuri pentru care caietul de sarcini pentu contractarea execuției  este postat pe  SEAP de 180 de zile. Mereu am fost nevoiți să prelungim termenele în urma solicitărilor a diverse firme și deja am ajuns să îmi pun întrebarea dacă nu cumva acest proiect este sabotat. Legea prevede un termen de 52 de zile în care caietul de sarcini este pe SEAP și pot fi depuse ofertele.


Noi am înțeles diversele solicitări de a prelungi termenul pentru un caiet complex.  Acum a cerut o firmă să mai prelungim cu două săptămâni”.

Astăzi,  supărat de situația de la Consiliul Naţional de Soluţinare a Contestaţiilor, unde contestația uneia dintre firme a dus la tergiversarea termenelor, Robu a anunţat că „vreau să sesizez public Serviciul Român de Informaţii să vadă ce se ascunde în spatele acestor contestaţii care ne împiedică să realizăm acest sistem atât de important pentru Timişoara şi timişoreni, pentru a vedea dacă nu sunt nişte interese oculte”.  Firma care a depus contestaţie se numeşte Eden Consulting and Engineering şi este din Piatra Neamţ, iar primarul spune că bănuiește că firma urmăreşte să se asocieze cu un partener care momentan este ţinut ascuns. Eden, susține edilul-șef, nu ar dispune de resursele financiare necesare realizării unui astfel de incinerator. Până la intervenţia SRI, Robu a luat problema în propriile mâini şi a explicat că „vom face o notificare (n.r către firmă) prin care îi vom explica faptul că nouă ni se pare că ceea ce face ea este incorect şi că ne simţim prejudiciaţi”.  Întrebat ce anume se contestă de către companie, Robu a spus că nu crede că asta este important.

 

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.