Rugbyștii cu inimă bună: câți bani au adunat pentru susținerea Spitalului de...

Rugbyștii cu inimă bună: câți bani au adunat pentru susținerea Spitalului de Copii „Louis Țurcanu” GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI
donatie la spitalul de copii04_resize
FOTO: ADRIAN PÎCLIȘAN

Banii strânși la meciul de sâmbătă dintre RCM Timișoara și Steaua București au ajuns astăzi la Spitalul de Copii ”Louis Țurcanu”. O ”delegație” a echipei formată din președintele Sorin Doda, secundul Danie de Villiers și jucătorii Daniel Carpo și Eugen Căpățână a adus banii strânși directorului spitalului pentru campania ”Dă un leu pentru copilul tău” . Cei de la echipa de rugby spun că astfel de acțiuni vor continua.

La meci s-au strâns 2000 de lei, plus 100 de euro, sumă ce a fost înmânată managerului spitalului Ovidiu Adam, care a punctat că simte până acum mai mult sprijin din zona sportului timișorean decât de la politicieni sau din mediul de afaceri. ”E lăudabil că sportul, mai mult decât politicienii sau mediul de afaceri, s-a alăturat campaniei noastre”, a punctat Ovidiu Adam după ce a primit plicul cu donația, plus o eșarfă cu însemnele clubului de rugby.

Daniel Carpo de la RCM este deja un obișnuit al acțiunilor umanitare. Rugbystul a mai participat la o campanie a Federației Române de Rugby pentru încurajarea donațiilor de sânge. ”E un lucru onorabil, ne bucurăm că ne-am alăturat acestei campanii pentru că rugbyul e un sport nobil  și e o mândrie să putem face un lucru bun pentru copii. E important să poți să ajuți, să dai din puținul tău, pentru că sunt foarte mulți copii nevoiași care au nevoie de tratament, iar țara în care trăim nu ne ajută foarte mult. Vom continua, campania a avut succes de la prima ediție. Eu am mai fost implicat cu Federația la campanii de donare de sânge, tot un lucru care ajută”, a declarat Daniel Carpo. Pentru Eugen Căpățână a fost o premieră să participe la o campanie de suflet. ”Până la urmă totul constă în a da comunității ceva înapoi. Pe mine Timișoara m-a ajutat foarte mult, pentru că aici am crescut ca jucător, sportiv și om. Mă bucur că pot ajuta în cel mai mic mod.


E prima campanie pentru mine, dar sper să simțim toți că am luat parte la ceva”, a declarat Eugen Căpățână.

Deși nu este de multe luni în România, secundul Danie de Villiers s-a acomodat foarte bine la Timișoara și a luat parte și el la vizita echipei la spital. ”E foarte important ce am făcut pentru că cei mici sunt viitorul, iar noi suntem o echipă a comunității. Dacă îi putem ajuta cu ceva, pentru noi e o onoare”, a declarat de Villiers. Președintele clubului, Sorin Doda, a spus că astfel de acțiuni de strângere de fonduri vor continua și la următoarele meciuri după perioada de pauză. ”Am răspuns inițiativei spitalului de copii gândindu-ne că fiecare dintre noi avem copii, dar și la condițiile din sistemul sanitar. A fost o chestiune omenească, să îi ajutăm pe cei care au inițiat acest proiect cât putem noi. Sperăm ca toată lumea să înțeleagă acest gest, o investiție se urnește cu greu și sperăm să îi aducem pe drumul cel bun pe cei care decid destinele acestui spital”, a declarat Sorin Doda. RCM-ul a fost a doua echipă din oraș care a făcut o vizită la Spitalul De Copii, după ACS Poli în toamnă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.