Rugbyștii timișoreni declară război “militarilor” de la Steaua. Ce cauză nobilă susțin...

Rugbyștii timișoreni declară război “militarilor” de la Steaua. Ce cauză nobilă susțin băieții de la RCM

0
DISTRIBUIȚI

RUGBY02_resize

RCM Timișoara are un nou meci important în această sâmbătă, pe teren propriu cu Steaua București, liderul la zi al SuperLigii. În tur, steliștii le-au administrat o înfrângere greu de digerat galben-albaștrilor, cu 30-18 la București, iar acum toată echipa își dorește o revanșă cu militarii. La meci va fi organizată și o strângere de fonduri pentru Spitalul de Copii ”Louis Țurcanu”.

Chester Williams își dorește să învingă Steaua și, din acest motiv, a făcut o serie de schimbări în echipă. Antrenorul a spus că va folosi alt mijlocaș la deschidere, iar Cătălin Fercu și Vali Calafeteanu vor reveni ca titulari în echipă, acum că s-au refăcut după accidentări. Gabriel Conache nu va fi titular pentru că are dureri la mână, iar Calafeteanu îi va lua locul lui Bidzina Shamkharadze. ”Steaua ne-a învins în tur și sperăm să le dăm cel puțin 30 de puncte. Jucătorii trebuie să se gândească doar să își ia revanșa în meciul de sâmbătă. Am făcut o serie de schimbări în echipă. Va juca Fercu, voi schimba nr. 10 (n.r. mijlocașul la deschidere) și Calafeteanu va reveni în locul lui Bizdina Shamkhardze.


Sper că vom face un meci bun pentru spectatori”, a declarat Chester Williams. Vali Calafeteanu spune că orice meci pe care l-a jucat contra Stelei de când a venit la RCM a fost dificil. ”Sunt bucuros că revin pe teren, sper să îmi intru în formă maximă până la jocurile din play-off. În tur, cred că Steaua a făcut cel mai bun meci al lor contra noastră. E ultimul meci înainte de vacanță, iar anul trecut aveam o amintire urâtă de la meciul pierdut cu Dinamo, cel mai slab meci al nostru, tot înainte de pauza de vară. Sperăm că am învățat ceva din acel meci”, a declarat mijlocașul la grămadă Valentin Calefeteanu.

Acum, Timișoara este pe locul trei în clasamentul SuperLigii. Chiar dacă topul din prima parte a campionatului nu este foarte important, bănățenii își doresc o victorie cu punct bonus ofensiv, adică cel puțin patru eseuri. ”Sperăm să îi batem cel puțin la fel cum ne-au bătut ei în tur, să le dăm tot atâtea eseuri”, a declarat președintele Sorin Doda. După meciul cu Steaua, conform programului inițial, mai urma să se joace încă o etapă, cea în care Timișoara ar fi jucat în deplasare cu Farul Constanța. Apoi, era programată pauza în campionat cu ocazia turneului IRB Nations Cup, la care va participa naționala ”stejarilor”. Etapa a XI-a, se va amâna pentru că 17 jucători vor fi convocați la partida dintre România A, unde RCM are șapte jucători, și Barbarians, unde sunt convocați 10 jucători de la Timișoara, iar antrenor va fi Danie de Villiers.

RCM se alătură campaniei pentru Spitalul de Copii ”Louis Țurcanu”

Meciul cu Steaua de pe teren propriu va marca și oficializarea implicării clubului de rugby în proiectul de strângere de fonduri pentru o nouă clădirea pentru Spitalul de Copii. La meci se vor strânge fonduri, se vor împărți flyere cu campania ”Dă un leu pentru copilul tău” și se vor organiza și concursuri. ”La meciul de sâmbătă va fi o acțiune pentru spitalul de copii. Vrem să organizăm o strângere de fonduri. Sigur că probabil nu se vor strânge sume uriașe la un meci de rugby, dar vrem să sensibilizăm lumea și să facem cunoscută problema”, a declarat președintele Sorin Doda.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.