S-a terminat „telenovela” antrenorilor la BC Timișoara: Tudor Costescu a semnat pe...

S-a terminat „telenovela” antrenorilor la BC Timișoara: Tudor Costescu a semnat pe doi ani

0
DISTRIBUIȚI

tudor.costescu

BC Timişoara şi-a anunţat în sfârşit antrenorul în această după-amiază. Tudor Costescu a semnat pe doi ani cu alb-violeţii după ce şi-a încheiat mandatul la BCM U Piteşti. Alegerea este mai mult decât previzibilă pentru clubul bănăţean, mai ales că la turneul final U 23 Tudor Costescu a stat pe parchet lângă persoane din conducerea echipei, cu care s-a întreţinut în timpul meciurilor.

Numele antrenorului de la Piteşti a apărut în discuție pentru clubul timișorean încă după ce „leii” din Banat au terminat sezonul pe locul șase, după eliminarea din sferturi. Atunci, managerul general Leontin De Maio a confirmat că Tudor Costescu era una dintre variantele conducerii. În ultimii doi ani, Costescu nu a prins play-off-ul cu BCM U Piteşti, formaţie pe care a antrenat-o vreme de trei ani şi jumătate. Sezonul trecut, Piteştiul condus de Costescu le-a „suflat” celor de la BC Timişoara Cupa României în finală. Trofeul i-a trimis pe argeşeni în FIBA EuroChallenge, unde, la fel ca bănăţenii, nu au reuşit mare lucru. De notat că sub comanda lui Costescu, Piteştiul a cucerit prima SuperCupă a României la baschet, chiar în finala cu CSU Ploieşti, campioana en-titre.

Costescu a semnat pe doi ani cu BC Timişoara şi va avea o misiune importantă în această vară, să aducă jucători pe Bega.


Acum, echipa are doar cinci jucători sub contract. Zlatko Jovanovic, singurul străin, Dragoş Andrei, care a semnat o nouă înţelegere cu clubul şi cei trei baschetbalişti de la U 23, Zoran Milencovici, Georgian Păun şi George Toth. „Situaţia clubului este diferită faţă de cea din anii anteriori, pentru că au rămas doar patru jucători români şi un străin. Vom alcătui o echipă nouă şi sper să ne orientăm cât mai bine. Avem câteva piste şi îmi doresc să vină şi certitudinile în perioada următoare. Obiectivul şablon stabilit cu conducerea clubului este accederea în playoff şi apoi depăşirea primului tur. În Cupa României, lucrurile sunt neclare, pentru că nu cunoaştem adversarul şi nici formatul competiţiei”, a declarat Tudor Costescu pe bctimisoara.ro.

Faţă de anul trecut, BC Timişoara are un buget mai mic dacă nu va reuşi să atragă şi sume importante din mediu privat. De aceea, conducerea se angajează într-o misiune de reconstrucţie acum că nu se mai pot baza pe aproape un milion de euro pe sezon, cât au avut în ultimele două ediţii de campionat. „Tudor Costescu este un antrenor tânăr cu rezultate excelente în ultimul timp, cu trofee în palmares, cel mai bun antrenor român al anului 2012. Avem încredere în capacitatea şi cunoştintele sale pentru un sezon de succes al BC Timisoara, un sezon greu, pe care ni-l dorim bazat pe reconstrucţia echipei, pe promovarea tinerilor şi a jucătorilor români, pe echilibru în vestiar şi în afara lui. Tudor Costescu a fost de acord sa se implice intr-un efort  pe termen mediu şi lung, care să creeze la Timişoara o echipa solidă, capabilă pe de o parte sa lupte pentru performanţa pe termen scurt, dar si să susţină un proiect pe termen lung care prevede folosirea la maxim a pepinierei proprii si consolidarea relaţiilor de echipă”, a declarat preşedintele BC Timişoara, Dan Diaconu, pentru site-ul oficial al echipei.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.