Sean Penn a cerut boicotarea Boliviei în raliul Dakar. Motivul solicitării starului...

Sean Penn a cerut boicotarea Boliviei în raliul Dakar. Motivul solicitării starului hollywoodian

0
DISTRIBUIȚI

sean-penn

Actorul american Sean Penn a cerut organizatorilor raliului Dakar să boicoteze Bolivia, o etapă în ediţia 2014 din celebra cursă automobilistică, pentru a pune presiune pe această ţară care ţine nejustificat, după părerea sa, un cetăţean american în regim de arest la domiciliu, informează Mediafax. Sean Penn, cunoscut pentru militantismul său în afara marelui ecran, a intervenit în cazul cetăţeanului american Jacob Ostreicher şi i-a îndemnat pe sponsorii evenimentului sportiv (Total, Michelin, Honda, Mitshubishi Motors) să îşi folosească „influenţa” boicotând Bolivia, pentru ca această ţară să piardă potenţialele încasări de mii de dolari.

„Este încă posibil ca raliul Dakar să excludă Bolivia”, a declarat starul american în faţa unui comitet pentru drepturile omului din Congresul american. „O presiune internaţională ar putea fi tocmai lucrul de care preşedintele bolivian are nevoie pentru a termina acest cancer al corupţiei care omoară în acelaşi timp justiţia din ţară şi mii de nevinovaţi precum Jacob Ostreicher”, a adăugat Sean Penn.

Americanul în vârstă de 54 de ani a fost arestat în 2011 sub acuzaţia de spălare de bani, dar nu a fost niciodată inculpat.


A petrecut 18 luni în închisoare şi, după eliberarea sa în luna decembrie, se află în regim de arest la domiciliu, cu interdicţia de a părăsi ţara. Potrivit lui Penn, Jacob Ostreicher a slăbit foarte mult în închisoare şi ar fi dezvoltat simptomele maladiei Parkinson. „După părerea mea, viaţa lui Jacob este în pericol”, a afirmat Sean Penn.

Preşedintele acestui comitet american, Chris Smith, a declarat la rândul său că Jacob Ostreicher este „victima unei reţele elaborate de escrocherie care există la nivel înalt guvernamental şi care a delapidat aproximativ 27 milioane de dolari din active care au legătură cu o tranzacţie cu orez pe care o supervizau”.

Organizatorii raliului Dakar au anunţat în luna martie că pentru prima oară această cursă va trece prin Bolivia, în 2014, însă doar în competiţia destinată motocicletelor. Bolivia va deveni astfel cea de-a patra ţară din America de Sud inclusă în acest raliu celebru, de când evenimentul nu mai este organizat în Africa, din 2009, alături de Argentina, Chile şi Peru. Iniţiativa actorului Sean Penn a fost însă aspru criticată de ministrul bolivian al Culturii, Pablo Groux, care a spus că propunerea starului hollywoodian reprezintă „cea mai proastă prestaţie” a acestuia din toate timpurile. Sean Penn are în spate o longevivă carieră şi a câştigat premiul Oscar pentru rolul din filmul „Mystic River”, în 2003. El a debutat, de asemenea, ca regizor, în 2007, cu drama „Into the Wild”, foarte apreciată de critici. Actorul a câştigat al doilea premiu Oscar din carieră în februarie 2009, pentru interpretarea memorabilă a politicianului Harvey Milk, care a militat pentru drepturile minorităţii homosexuale, din filmul „Milk – Preţul curajului”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.