Seară de rock alternativ şi electronic, cu Burning Table. Povestea unui sound...

Seară de rock alternativ şi electronic, cu Burning Table. Povestea unui sound unic

0
DISTRIBUIȚI

burningtable4

Chiar dacă din punct de vedere discografic trupa Burning Table se află la început de drum, fanii rock-ului alternativ şi nu numai au creat vâlvă în jurul timişorenilor care vor susţine un concert „acasă“ joi, 16 mai, la clubul Daos, de la ora 22.00.

Povestea formaţiei a început în noiembrie 2011. După o lungă carieră în ultimii 25 de ani în diferite proiecte, nucleul format din Zsolt Szabo (chitară), Levi Molnar (tobe), Nagy Bogy (voce) şi Ştefan Czifrak au decis să pună bazele Burning Table, debutul lor devenind una dintre cele mai notabile apariţii ale anului. Evoluţia trupei s-a concretizat mai apoi prin plecarea lui Ştefan şi adăugarea a doi noi membri: Răzvan Marcuci (bas) şi Saşi Vuşcan (chitară, synts, programare). „Filozofia şi dorinţa tuturor este de a cânta şi a scrie muzică ce ne reprezintă în acest moment, un melanj de rock alternativ combinat cu electronică ce lasă, notele şi ritmul, să exprime starea noastră de spirit.


Nu ne este uşor să vorbim de influenţele muzicale majore care ne marchează pe fiecare din noi, cu ceritudine există trupe sau artişti apreciaţi de fiecare dintre noi, de la Pink Floyd, prin Porcupine Tree la Audioslave, Stone Temple Pilots, NIN, Muse, Alice in Chains, Rage Against The Machine, Pearl Jam“, ne-a declarat Saşi Vuşcan din partea trupei.

În luna martie a acestui an trupa a înregistrat primele trei piese cu inginerul de sunet Uţu Pascu, pentru a verifica şi încerca diferite variante de sound. „Am făcut încercări de masterizare în Nashville, Budapesta şi Bucureşti. Am hotărât să mergem cu varianta Budapesta, aceasta fiind cea mai aproape de sunetul dorit de noi. Urmează ca restul de album să fie terminat în următoarele luni. Primele trei piese reprezintă faţetele de expresie a trupei, piesa Soft Panic fiind ceea mai în măsură să reprezinte energia grupului, urmată de Burning Table ce exprimă muzicalitatea şi nivelul muzical al grupului (măsuri compuse şi o interesantă abordare ritmică), ultima fiind singura baladă a grupului (How Did I Forget)“, spune Saşi Vuşcan. Cele trei piese pot fi descărcate gratuit de pe pagina de internet www.burningtable.ro.

Formaţia va susţine o serie de concerte în România, Ungaria şi Austria unde va fi audiată si de promotori din ţările respective, iar zilele acestea pregăteşte şi primul videoclip. Mâine, băieţii vor cânta la Arad în clubul Nerv, urmând ca după concertul din Timişoara trupa să susţină un recital în clubul OST din Viena. Biletele pentru concertul lor din clubul Daos costă zece lei, iar în deschidere vor cânta cei de la Misguided.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.