Soluția romantică pentru a o ține în România pe Francine, portărița refugiată...

Soluția romantică pentru a o ține în România pe Francine, portărița refugiată din infernul rwandez

0
DISTRIBUIȚI
jucator de culoare de la cfr03
FOTO: ADRIAN PÎCLIȘAN

Francine Nziyonsenga, portărița originară din Rwanda, dorită în poarta echipei de fotbal CFR, are mari probleme cu obținerea dreptului de ședere în România. Sportiva care se antrează de ceva timp pe stadionul timișorean nu a reușit să-l obțină prin instanță, în calitate de refugiat, iar cartea verde întârzie să vină din Rwanda. Fără acte, Francine, o jucătoare cu reale calități, nu poate apăra poarta „leopardelor”. Șefii clubului au venit însă cu o soluție… romantică la această problemă prozaică.

Rwandeza a venit în România la sfârșitul lunii august, ca refugiată. Fotbalista a fost victimă a războiului dintre triburile Tutsi și Hutu, a plecat din țara natală, iar acum se chinuie să obțină dreptul de ședere la Timișoara.


Francine se antrenează cu ”leopardele” de la CFR și cei de la club și-ar dori să o legitimeze. CFR Timișoara nu a avut tot sezonul o portăriță de meserie, ci au improvizat cu jucătoare de câmp. Rwandeza a apărat în poarta echipei sale naționale și ar fi un real câștig pentru echipa de la Gara Mare. În încercarea de a obține drept de ședere ca și refugiat, nici la prima judecare, nici la recursul din 29 aprilie Francine nu a avut câștig de cauză. ”E foarte greu cu Francine, ea are o situație mai specială. Ne-au spus de la început avocații că va fi greu, dar nu ne-am gândit că va fi așa dificil. Vrem să o căsătorim cu cineva de aici, ca să obțină dreptul de ședere mai ușor”, a declarat antrenorul Florin Bugar, pentru PRESSALERT.ro. Un lucru este cert. Francine Nziyonsenga nu va mai putea fi legitimată în acest sezon. Din campionat au mai rămas patru etape de play-off, cu ultima etapă în data de 26 mai, iar finala Cupei României este programată pentru 9 iunie.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.