Spitalele și piața joburilor șubredă, printre marile nemulțumiri ale locuitorilor din vestul...

Spitalele și piața joburilor șubredă, printre marile nemulțumiri ale locuitorilor din vestul țării

0
DISTRIBUIȚI

coplata-spital

Potrivit unui studiu realizat de Agenţia pentru Dezvoltare Regională Vest rezultat prin chestionarea a aproape 2.000 de persoane, locuitorii din Regiunea Vest sunt cei mai nemulţumiţi de spitale, slaba posibilitate de a-şi găsi un loc de muncă, dar şi de posibilitatea de a-şi deschide o afacere. În ceea ce priveşte cel mai mare grad de mulţumire, pe primele locuri se află şcolile şi cabinetele medicale.


Studiul a fost realizat în perioada 23 octombrie – 8 noiembrie 2012 şi a vizat calitatea vieţii locuitorilor din Regiunea Vest.

Potrivit rezultatelor obţinute, costurile încălzirii au determinat ca peste 40 % din oameni să renunţe în a-şi mai cumpăra anumite produse şi servicii ca să poată plăti aceste cheltuieli. Din punct de vedere al veniturilor pe gospodărie, media pentru municipiile reşedinţă de judeţ este mai mare decât media celorlalte oraşe din Regiunea Vest, iar mai bine de 70 % dintre locuitorii din mediul rural sunt de părere că veniturile sunt insuficiente sau că acoperă doar strictul necesar.

Totodată, potrivit aceluiaşi studiu, 75 % dintre cei intervievaţi vor rămâne în localitatea proprie şi peste cinci ani, însă doar 35 % din mediul rural au de gând să facă acest lucru, iar media celor mulţumiţi de modul în care se dezvoltă Regiunea Vest în timp fiind destul de mare. Cei care au contribuit la realizarea studiului sunt, totuşi, de părere că mentalitatea locuitorilor Regiunii Vest poate susţine mecanisme de gândire europeană.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.