Studenții străini le-au adus copiilor internați la Hematologie lumea fascinantă a poveștilor

Studenții străini le-au adus copiilor internați la Hematologie lumea fascinantă a poveștilor

0
DISTRIBUIȚI

DSC_0312

Pinocchio, Moby Dick, Tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte, Robin Hood, dar și cărți de colorat și jocuri de puzzle s-au aflat pe lista de cumpărături a studenților din asociația Erasmus. Toate acestea au fost donate astăzi bibliotecii din cadrul secției de Hematologie a Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii ”Louis Țurcanu” din Timișoara. Asociația studențească Erasmus a avut o campanie de mărțișor, iar cu banii strânși, s-au cumpărat 200  de cărți noi pentru copiii internați la Hematologie.


Anul acesta Erasmus Student Network (ESN) Timișoara a continuat acțiunea caritabilă „Un mărțișor pentru o carte” aflată la cea de-a doua ediție. Scopul acțiunii anul acesta a fost cel de a reînnoi și îmbogăți biblioteca micuților pacienți de această dată ai secției de Hematologie a Spitalului de Copii „Louis Țurcanu” din Timișoara.

Mărțișoarele originale au fost confecționate de studenții care fac parte din programul Erasmus din Timișoara împreună cu voluntarii ESN. Campania s-a desfășurat între 25 și 28 februarie 2013 la Universitatea de Vest precum și la Universitatea Politehnica. Aici s-au putut cumpăra mărțișoarele studenților străini la prețul de 5 lei, iar suma strânsă a fost de 1.500 de lei. De acești bani, studenții au făcut cumpărături. ”Am achiziționat cărți de colorat pentru cei mai mici pacienți, povești, dar și creioane, jocuri, enciclopedii, cărți din literatura clasică pentru copii”, ne-a spus Andreea Raluca Pop, reprezentanta organizației.

ESN – Erasmus Student Network este una dintre cele mai mari asociații studențești din Europa, prezentă în peste 390 de universități din 36 de țări, care acționează în interesul studenților internaționali. Acțiunea „Un mărțisor pentru o carte” face parte din proiectul Social Erasmus organizat de către Erasmus Student Network (ESN) International în întreaga Europă, prin care se dorește implicarea studenților internaționali în activități caritabile și de impact social în perioada studiilor lor în străinătate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.