Timișoara conduce în rugby-ul românesc: meciul în care colegii de echipă devin...

Timișoara conduce în rugby-ul românesc: meciul în care colegii de echipă devin adversari pe teren

1
DISTRIBUIȚI

RUGBY09_resize

RCM Timișoara dă 18 rugbyști pentru meciul de sâmbătă dintre România A și o selecționată a celor mai buni străini din campionat, Barbarians. Meciul este organizat pentru selecționarea lotului IRB Nations Cup, care se va desfășura la București în perioada 8-16 iunie. Toți cei zece străini de la Timișoara au fost aleși, iar Danie de Villiers, secundul lui Chester Williams la RCM, este desemnat antrenor al echipei Barbarians.

Campioana dă din nou dovadă că a adus doar jucători valoroși din străinătate. Paula Kinikinilau, Jack Umaga, Viliami Moala, Johnny Sola, Stephen Shennan, Jody Rose, Van Wyk Mc Grath, Randall Morrison, Bidzina Shamkharadze și Giorgi Khositashvili au fost convocați pentru mecuiul de sâmbătă. Străinii vor fi conduși de pe bancă de Danie de Villiers. ”Va fi foarte interesant. E o inițiativă foarte bună a Federației să organizeze acest meci, cred că va fi o propagandă foarte bună pentru rugby.


Din punctul nostru de vedere, e fantastic că Timișoara are 18 jucători convocați, opt români și zece străini la Barbarians. Va fi Timișoara contra Timișoara, dar cred că va fi un spectacol frumos”, a declarat secundul de la RCM, Danie de Villiers.

Dintre români, pe lista convocărilor se regăsesc jucătorii Samuel Mariș, Eugen Căpățînă, Alexandru Țăruș, Marian Drenceanu, Valetin Popârlan, Vasile Rus, Valentin Calafeteanu și Gabriel Conache. ”Începe o campanie care contează foarte mult pentru experiența noastră, pentru meciurile viitoare și calificarea la Cupa Mondială. Nu îmi doresc decât să avem succes și să fim sănătoși”, a declarat Daniel Carpo, care nu se află pe lita de mai sus, însă speră ca România să iasă cu capul sus după ediția din acest an a IRB Nations Cup. Din linia întâi a României va face parte și Eugen Căpățînă, un produs 100% al rugby-ului timișorean. ”Sper să fim toți sănătoși și să nu avem parte de accidentări, asta e cel mai important pentru noi. Cel mai bun să câștige. Nu pot spune că va fi ca la antrenament, e un meci, orgoliile sunt altele, fiecare vrea să prindă echipa pentru IRB și nu cred că va fi ca la antrenament”, a declarat eugen Căpățînă. Meciu care se va juca sâmbătă, de la ora 19.00, este motivul pentru care etapa în care Timișoara urma să joace în deplasare la Farul Constanța a fost amânată. Meciul cu ”marinarii” se va juca în iulie, la reluare sezonului oficial.

1 COMENTARIU

  1. Rugby-ul nu are varsta. Traieste vesnic si se perpetueaza in randul nostru, al tuturor. El se mentine mereu in constiinta noastra colectiva si face din ce in ce mai multi adepti din categorii sociale diferite. Oricine poate face rugby, fie ca e slab sau deja puternic, spiritual sau fizic. Rugby-ul are capacitatea sa ajute pe oricine si sa se ajute astfel singur sa mearga mai departe in viitor. Asa a facut mereu.

    http://www.youtube.com/watch?v=_bKzW1KEOIQ

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.