Timișoreanca Sonia Olariu are o medalie asigurată la Campionatele Europene Universitare de...

Timișoreanca Sonia Olariu are o medalie asigurată la Campionatele Europene Universitare de Badminton de la Upsala

0
DISTRIBUIȚI

Sonia Olariu-8768

Timișoreanca Sonia Olariu, speranța badmintonului timișorean, s-a calificat în semifinalele Campionatelor Europene Universitare care se desfășoară săptămâna aceasta la Upsala, Suedia, la proba de simplu fete. Sonia Olariu, studentă la Medicină în anul II, a învins-o pe favorita numărul doi a competiției, o sportivă din Suedia, de al Universitatea din Stockholm.

România este reprezentată la Campionatele Europene Universitare de Sonia Olariu și de Mariuc Corciuc, student la Universitatea Politehnică din Timișoara.


Cei doi au concurat doar la probele individuale, care au început ieri, atât la simplu, cât și la dublu mixt, unde au terminat între primii opt. Sonia Olariu a eliminat o nemțoaică, o rusoaică și o suedeză până a ajuns în semifinale. Aici, timișoreanca va da piept mâine cu o studentă de la Universitatea din Mainz, Germania, Mona Lee Reich. Indiferent de rezultatul de mâine, Sonia Olariu are medalia de bronz asigurată. ”Nu a fost o surpriză la nivel internațional, deoarece în 2010 Sonia s-a clasat pe locul doi în Circuitul European de Juniori”, a explicat mama sportivei, Amalia Olariu, la rândul ei fostă jucătoare de badminton. Acum, Sonia Olariu se pregătește la CSM Timișoara și face antrenamente mai rare din cauza facultății care o solicită. ”Sunt foarte mândră de ea, mai ales că majoritatea sportivilor de la Universitare sunt studenți la Sport”, a mai spus mama sportivei. La Universitarele din Upsala participă peste 120 de sportivi din 13 țări.

Foto: www.wbh-vien.at

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.