Timişorencele, tot mai interesate să se mărite cu italieni şi francezi. De...

Timişorencele, tot mai interesate să se mărite cu italieni şi francezi. De ce nu vor un soţ român

3
DISTRIBUIȚI

castoriti

400 de lei – atât costă găsirea unui partener din Italia sau Franţa pentru timişorencele care apelează la serviciile singurei agenţii matrimoniale din partea de vest a ţării. „Nu este un onorariu mare ţinând cont că eu sunt cea care le mărit, le schimb viaţa”, se laudă Adriana Popa, patroana agenţiei matrimoniale. A renunţat la meseria de farmacistă în urmă cu 16 ani, atunci când şi-a dat seama că iubeşte să fie un fel de „Cupidon” pentru femeile şi bărbaţii singuri din Timişoara. De atunci, a „năşit” peste 100 de cupluri, multe dintre ele rformate din  românce şi italieni sau francezi.

Adriana Popa ne spune că femeile care trec pragul agenţiei au vârste cuprinse între 25 şi 60 de ani, iar bărbaţii au cel puţin 38 de ani. Despre majoritatea femeilor care apelează la serviciile sale, patroana agenţiei are doar cuvinte de laudă: „70 % dintre acestea au studii superioare. Am cliente inginere, profesoare, doctoriţe, chiar şi economiste, dar acestea sunt mai greu de măritat”, glumeşte femeia. Divorţate, văduve sau pur şi simplu care nu şi-au găsit sufletul pereche, femeile aleargă la agenţia matrimonială în speranţa că viaţa li se va schimba în bine. Totuşi, după o experienţă nu tocmai plăcută alături de un bărbat român, o parte dintre clientele agenţiei au decis să se reprofileze şi au pornit în căutarea unui italian sau francez.

 De ce doresc străinii neveste românce

Patroana agenţiei matrimoniale Adriana ne spune că realizează intermedieri externe în Italia şi Franţa, adică le ajută pe doamnele şi domnişoarele din vestul ţării să îşi găsească un soţ din străinătate. Adriana Popa ne mărturiseşte că aceştia sunt tot mai interesaţi de românce pentru că pe femeile din ţările lor le consideră „neinteresante.


Italienii şi francezii au o părere bună despre românce, le văd ca fiind feminine, gospodine, extrem de independente. Consideră că româncele chiar îşi doresc o familie, într-un cuvânt, le consideră femei complete”. Cel mai mult contează pentru bărbaţii italieni sau francezi care vor să se însoare aspectul fizic, indiferent de meseria pe care o are viitoarea lor nevastă. Însă patroana agenţiei matrimoniale nu concepe ca o vânzătoare să se mărite cu un profesor universitar, de aceea, atunci când primeşte un feedback din partea celor din străinătate, încearcă să le aleagă o parteneră care provine dintr-un mediu apropiat acestora.

 Cum se realizează întâlnirile dintre românce şi străini

Adriana Popa spune că cei care aleg serviciile agenţiei sale matrimoniale sunt feriţi de eventualele dezamăgiri sau deziluzii. Totul se realizează în mod legal, indiferent de taxa pe care o plătesc clienţii care se înscriu în baza de date, aceştia trebuie să prezinte o copie după actul de identitate, una după actul care atestă starea civilă şi declară că nu au cazier. După ce contractul este întocmit, un fotograf le realizează câteva poze clientelor, care sunt trimise la agenţiile partenere din Italia şi Franţa, plus câteva date generale. Bărbaţii aleg o posibilă parteneră dintr-un catalog cu femei românce. Apoi, cei doi vorbesc şi se văd printr-o videconferinţă, fie bărbatul este de acord ca pe cheltuiala lui românca să vină la el în ţară şi să locuiască împreună cel mult o săptămână. „Nu au existat cazuri în care femeile să fie sechestrate sau violate, mai ales că totul este supravegheat, în schimb ni s-a întâmplat ca româncele să fure din casa italianul sau francezului în care au mers în vizită ca să se cunoască. Atât eu, cât şi reprezentanţii celorlalte agenţii partenere suntem informaţi atunci când au loc astfel de întâlniri, pentru că noi răspundem dacă se întâmplă ceva rău”, ne spune Adriana Popa.

Pentru ca clientele agenţiei matrimoniale să aibă şansa de a-şi găsi sufletul pereche cât mai repede, Adriana Popa organizează de două ori pe an „Balul Sufletelor Singure”, iar din acest an va organiza şi excursii de cel mult o săptămână pentru clienţii agenţiei care îşi caută jumătatea. Adriana Popa spune că apariţia a tot mai multe site-uri de matrimoniale i-a afectat destul de puţin activitatea pentru că „oamenii se pot cunoaşte pe aceste site-uri în mod artificial. Sunt multe persoane care nu apelează la o agenţie matrimonială din ruşine, dar după ce sunt dezamăgite de ce găsesc pe astfel de site-uri, tot la mine vin”.

3 COMENTARII

    • nu sunt roman….si romancele si romanii sunt la fel de negri la suflet si nu sunt supermodele pe veci indiferent de genele lor ! grec de 33 ani din romania !
      si poporul roman ca si imperiile viata unei fiinte biologice si dinozaurii au data de expirare stiintific garantata !
      am vazut si romance foarte neatractive de sub 45 sau 50 ani ! si tot agresive desi batrane !

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.