Ultimul pas în drumul ACS Poli spre obținerea licenței pentru prima ligă

Ultimul pas în drumul ACS Poli spre obținerea licenței pentru prima ligă

0
DISTRIBUIȚI

POLI09_resize

Procesul de licenţiere în care este implicată ACS Poli continuă. Astăzi dosarele formaţiilor din liga secundă care aspiră la promovarea în primul eşalon intră la Comisia de Apel, după ce au stat la Comisia de Licenţiere a Federaţiei Române de Fotbal. Rezultatele finale vor fi publicate în data de 7 iunie.

Conform regulamentului, primele şase echipe din fiecare serie trebuie să depună dosare pentru licenţiere. Termenul pentru echipele din Liga a II-a a fost 10 mai. Atunci, dosarele au intrat la Comisia de Licenţiere din cadrul FRF. Din Seria de Vest au depus dosare ACS Poli, Corona Braşov, Damila Măciuca, UTA Arad, FC Bihor Oradea şi FCM Târgu-Mureş. Începând de azi, dosarele echipelor din Seria de Vest şi de Est a Ligii a II-a vor fi analizate de Comisia de Apel din cadrul FRF, până în data de 7 iunie.


Între timp, şanse de promovare mai au doar ACS Poli, Corona Braşov şi Damila Măciuca, deoarece au mai rămas doar două etape de jucat. Primarul Nicolae Robu a declarat în urmă cu două săptămâni, într-o emisiune televizată, că ACS Poli a luat licenţa. Deși edilul-șef s-a cam grăbit cu afirmațiile, nimic nu pare să despartă ACS Poli de obținerea licenței.

ACS Poli s-a înfiinţat în vară prin mutarea echipei din Recaş, promovată în Liga a II-a. Deşi echipa a fost mutată şi botezată „Poli”, Certificatul de Identitate Sportivă (CIF) a rămas cel de la AC Recaş, o societate care nu are niciun fel de datorii. Dacă ACS Poli ar avea datorii către stat, proprii angajaţi sau către terţi, nu ar putea primi licenţa pentru Liga I, la fel cum a păţit echipa lui Marian Iancu acum două sezoane, sau Rapid şi Universitatea Cluj în acest sezon.

Dacă ACS Poli va promova din punct de vedere sportiv după ultima etapă din 6 iunie şi va primi licenţa, pentru echipa care vrea să devină fanion pentru oraș mai rămâne doar problema palmaresului şi a culorilor vechii Polithenica Timișoara. Primarul a promis că în vară Marian Iancu va ceda palmaresul la ACS Poli, astfel încât echipa să se numească Politehnica Timişoara. De asemenea, odată cu cedarea palmaresului, ACS Poli ar putea juca din următorul sezon în alb-violet, nu în alb-negru ca şi până acum. Rămâne de văzut ce se va întâmpla în această privinţă după data de 7 iunie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.