Un nou top al celor mai căutate şcoli din Timiş pentru înscrierea...

Un nou top al celor mai căutate şcoli din Timiş pentru înscrierea la clasa pregătitoare. Petroman: „Unii s-au crezut mai grozavi”

1
DISTRIBUIȚI

cornel_petroman_AP

Nemulţumirile în rândul conducerilor mai multor şcoli din Timişoara pe tema topului publicat de Ministerul Educaţiei cu privire la cele mai căutate 50 de unităţi de învăţământ pentru înscrierea la clasa pregătitoare au devenit tot mai mari. Cornel Petroman, inspectorul şcolar general, a explicat, astăzi, faptul că topul realizat de minister nu reflectă „care sunt cele mai bune şcoli din judeţ pentru că a fost realizat în funcţie de numărul cererilor depuse de părinţi. Mai multe şcoli au fost nemulţumite, s-au crezut mai grozave”.

Potrivit clasamentului realizat de Ministerul Educaţiei, printre cele mai căutate şcoli din ţară se numără şi Liceul Pedagogic „Carmen Sylva” şi Colegiul Naţional Bănăţean. Ca să nu mai fie nemulţumiri, şi Inspectoratul Şcolar Timiş a realizat un top 10, dar care a fost întocmit în funcţie de raportul dintre numărul de cereri depuse şi cel al locurilor anunţate iniţial.


Astfel, pe primul loc se află Liceul Pedagogic „Carmen Sylva”, unde s-a dublat numărul de locuri de la 50 la 100. Pe locul doi se află Liceul „Nikolaus Lenau”, unde s-a înregistrat un procent de ocupare al locurilor de 145 %, urmat de Şcoala Gimnazială Nr. 7 „Sf. Maria” şi de Colegiul Naţional „Bănăţean”. Pe ultimele locuri ale clasamentului realizat de Inspectoratul Şcolar Timiş se află şi două unităţi de învăţământ din mediul rural, şi anume Şcoala Generală din Dumbrăviţa şi cea din Dudeştii Noi. „Este greu să vorbim despre un top al unităţilor de învăţământ, fiecare şcoală oferă servicii de calitate, oferă servicii educaţionale şi poate satisface cerinţele părintelui care merge să îşi înscrie copilul. În urma finalizării primei etape a înscrierilor în clasa pregătitoare, am suplimentat cu nouă clase unele unităţi de învăţământ, astfel încât să putem permite acelor copii care provin din circumscripţia şcolară să poată să-şi desfăşoare activitatea”, a afirmat Aura Danielescu, inspector şcolar adjunct.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.