Un tren care transporta substanţe chimice a deraiat şi a explodat

Un tren care transporta substanţe chimice a deraiat şi a explodat

0
DISTRIBUIȚI

train

Un tren care transporta substanţe chimice a lovit, ieri, un camion la periferia oraşului Baltimore, pe coasta de est a Statelor Unite, provocând rănirea gravă a şoferului şi o explozie gigantică, resimţită pe o rază de câţiva kilometri, informează Mediafax. Şeful pompierilor din comitatul Baltimore, John Hohman, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că produsele chimice care ard nu sunt toxice, în timp ce o imensă coloană de fum negru şi alb continua să se ridice din carcasele vagoanelor.


Autorităţile le-au cerut locuitorilor să evacueze zona.

Din cele 45 de vagoane, cel puţin 12 au deraiat, iar unul dintre ele „conţine un produs clasificat de Departamentul Transporturilor drept substanţă periculoasă”, a anunţat compania feroviară CSX într-un comunicat, dar acest vagon nu a luat foc, potrivit pompierului citat. „Este vorba despre clorat de sodiu, un oxidant folosit într-o varietate de procese industriale”, a precizat CSX. Restul vagoanelor transportau alte produse, între care lemn şi hârtie. Şoferul camionului a fost spitalizat în stare gravă, au anunţat serviciile de intervenţie din Baltimore. Cei doi angajaţi aflaţi la bordul trenului nu au fost răniţi grav, potrivit CSX.

Circumstanţele acestei coliziuni, ale deraierii şi exploziei rămân confuze, dar şeful pompierilor a explicat că locul exploziei se află la câteva sute de metri de cel al deraierii. Patru clădiri din vecinătate au fost avariate de suflul exploziei.  Agenţia federală pentru securitatea transporturilor (NTSB) a trimis anchetatori la faţa locului. La 18 mai, o coliziune între două trenuri la periferia Connecticut (nord-est) a rănit peste 70 de persoane. O şină avariată ar putea fi la originea acestui accident, potrivit anchetatorilor NTSB.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.