Universitatea de Agronomie se va numi şi „Regele Mihai I al României”....

Universitatea de Agronomie se va numi şi „Regele Mihai I al României”. Ce „compliment” i-a facut rectorul lui Titu Bojin

2
DISTRIBUIȚI

DSC_0562

Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului din Timişoara şi-a schimbat, astăzi, titulatura, la 68 de ani de la fondarea instituţiei prin Decret Regal. Astfel, universitatea se va numi şi „Regele Mihai I al României”, la ceremonia de modificare a titulaturii a participat şi Principele Radu Duda. Alteţa Sa Regală este de părere că festivitatea care a avut loc, astăzi, este „una istorică pentru universitate, care este o instituţie tânără, dar suficient de matură care doreşte să sprijine agricultura şi agricultorii.


Mă bucur că universitatea s-a întors la izvoare, care le-au dat forţa să reziste”. Paisie Lugojanul, episcopul vicar al Timişoarei, a oficiat o slujbă religioasă, iar în timpul ceremoniei a luat cuvântul pentru a se lăuda cu faptul că a studiat timp de şase ani la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului.

Nu a lipsit de la eveniment nici ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin, care consideră că tinerii profesionişti au un rol important în agricultură. „Sunt un produs al unei astfel de universităţi, dar însă a celei din Bucureşti şi datorită geografiei României, ţara noastră se pretează la producţia agricolă, care reprezintă un vector de dezvoltare naţională. Mă bucur că se recunoaşte rolul regal la dezvoltarea societăţii”, a declarat Daniel Constantin.

Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Titu Bojin, a luat cuvântul în timpul ceremoniei şi a afirmat că „CJT este alături de Universitatea de Ştiinţe Agricole şi există dorinţa de a demonstra că regiunea noastră este cea mai bună pentru producţia agricolă”. Rectorul Universităţii de Ştiinţe Agricole, însă, l-a făcut pe Titu Bojin să se emoţioneze când a adăugat că „domnul Titu Bojin este un apropiat al agriculturii pentru că şi el este agricultor”.

 

2 COMENTARII

  1. Faină poza… Nu-s eu vreun fan al Alteței, dar le dă clasă la imagine celor trei Agricultori care fac zid ca la meci protejându-și prețioasele bărbății…

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.