Victoria care-i asigură Timișoarei prezența în finala primului campionat oficial de fotbal...

Victoria care-i asigură Timișoarei prezența în finala primului campionat oficial de fotbal american din România

0
DISTRIBUIȚI

fotbal american_270

Echipa de fotbal american Timișoara 89ers a câștigat astăzi și al doilea meci al sezonului cu 30-14 contra celor de la București Warrios, într-o partidă desfășurată pe Arena Textila din Calea Aradului. Astfel, doar Timișoara și Clujul au două victorii cu o etapă înainte de finala de pe Cluj Arena. Lpta pentru titlu la prima ediție oficială a campionatului de fotbal american din România se va da așadar între Ardeal și Banat.

În precedenta etapă, cei de la 89ers i-au învins pe București Rebels în Capitală cu 12-8. Warriors au deschis scorul cu un touchdown cu conversie, pentru 0-8. Timișorenii au replicat cu touchdownul lui Andrei Muntean, care a fost și autorul conversiei de 8-8. Gazdele au preluat conducerea grație touchdownului lui Horia Crina, iar după conversia ratată scorul era 14-8. Timișoara și-a mai adăugat două puncte după ce bucureștenii au culcat balonul în propriul teren de țintă, printr-un safety. Oaspeții s-au apropiat după un alt touchdown la 16-14, însă reușitele lor aveau să se oprească aici.


Andrei Muntean a mai reușit un touchdown, convertit pentru 24-14 de Alex Roi, pentru ca tot Muntean să închidă tabela prin al treilea touchdown al său din meci și al patrulea al bănățenilor. Scorul final de 30-14 face ca doar Timișoara 89ers și Crusaders Cluj să aibă două victorii în campionat, ceea ce le asigură calificarea în finală în dauna celor de la București Rebels și București Warrios.

Antrenorul 89ers, Alexander Klein, a spus că echipa e în creștere față de precedentul joc disputat de Florii. ”Nu a fost pe atât de ușor pe cât a părut, dar cred că astăzi am arătat un joc mult mai bun decât la precedentul meci de la București. Mă așteptam să apară îmbunătățiri la echipă. Am început mai greu, dar am controlat jocul în a doua jumătate. Da, practic suntem în finală. Mai avem meciul cu Cluj de peste două săptămâni. Probabil va fi un joc frumos, prietenesc”, a declarat antrenorul austriac al Timișoarei, Alexander Klein.

Andrei Muntean a fost la un touchdown de a egala recordul binecunoscutului Al Bundy, care se lăuda într-unul dintre episoadele serialului că a reușit patru astfel de procedee într-un singur meci. ”De data asta am fost eu, data trecută m-au ajutat colegii. Oricum, este un sport de echipă și fără ei n-aș fi reușit. N-a fost un meci așa ușor cum s-ar fi putut vedea din tribune. Ei veneau după o înfrângere foarte dureroasă și au pus osul. Își jucau ultima șansă și au dat tot ce aveau mai bun. Eu zic că în ambele meciuri de până acum, și defensiva și ofensiva au fost la înălțime. Mai avem un meci cu Clujul aici pe care nu trebuie să îl tratăm cu lejeritate, personal îmi doresc patru victorii din patru meciuri. O să urmeze patru touchdownuri în meciurl viitor”, a declarat Andrei Muntean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.