Vieux Farka Touré, supranumit „Hendrix din Sahara“, vine la festivalul PLAI

Vieux Farka Touré, supranumit „Hendrix din Sahara“, vine la festivalul PLAI

0
DISTRIBUIȚI

vieux-farka-toure_5

Cea de-a opta ediţie a Festivalului PLAI, care va avea loc în perioada 13 – 15 septembrie, la Muzeul Satului Bănăţean din Timişoara, îl va avea ca headliner, în seara zilei de 14 septembrie, pe Vieux Farka Touré, care îşi va prezenta cel mai nou material discografic, ce urmează a fi lansat în 24 mai.

Artistul născut în Niafunké, Mali este fiul celebrului Ali Farka Toure, cel care a câştigat câteva premii Grammy. Tatăl său, a colaborat în ultimii săi ani de viaţă la câteva piese care apar pe albumul de debut al lui Vieux. Deşi baterist la început, Vieux trece la chitară in 2001, decizie care îi va aduce mai târziu supranumele de Hendrix din Sahara.


De la primul album lansat în 2007, Vieux a lansat înca șapte, având o serie de colaborări cu artiști precum Toumani Diabaté (Vieux Farka Touré 2006), Dave Matthews, John Scofield, Derek Trucks (The Secret 2011) sau israelianul Idan Raichel “The Touré-Raichel Collective”, primite foarte bine de critici și public deopotrivă. Ultima dintre ele este apreciată ca fiind una dintre cele mai bune colaborări afro-pop ale tuturor timpurilor.  Stilul său, deși rămâne fidel direcţiei trasate de Ali Farka Touré, încorporează elemente noi latine și rock. Energia și dexteritatea sa au devenit celebre printre fanii de world music, în special de la lansarea primului său album live, în aceeași lună în care a deschis Cupa Mondială FIFA 2012 în Africa de Sud.

Alături de el, pentru ediţia din acest an a festivalului Plai a mai fost confirmată şi celebra solistă Zaz, care recent a lansat albumul Recto Verso. Preţul unui bilet pentru o zi de festival este 40 de lei în avans (până în data de 12 septembrie) şi 50 de lei la poartă, iar abonamentele pentru toate cele trei zile costă 80 de lei în avans şi 100 lei la poartă.

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.