Vladimir Voronin susţine că Traian Băsescu îi sună pe oficialii de la...

Vladimir Voronin susţine că Traian Băsescu îi sună pe oficialii de la Chişinău în stare de ebrietate

0
DISTRIBUIȚI

61DB2DCD-2ADE-48FF-A516-C87D9D4E935C_mw1024_n_s

Liderul Partidului Comuniştilor din R.Moldova, Vladimir Voronin, a declarat pentru postul de televiziune TV7 că preşedintele român Traian Băsescu face presiuni asupra politicienilor de la Chişinău şi îi sună în stare de ebrietate, informează Mediafax.


„Eu ştiu de apelurile telefonice ale lui Băsescu. Sună seara aflându-se în stare de ebrietate”, a declarat Voronin, în limba rusă, în cadrul emisiunii Politica de la TV7, relatează PRO TV Chişinău.

Întrebat despre ce vorbesc oficialii moldoveni cu preşedintele român, Voronin s-a limitat să spună că acesta „se amestecă, dictează, vine cu cerinţe”. Întrebat apoi pe cine sună Băsescu, Voronin a răspuns: „Pe cine să sune? Pe toţi îi sună. Pe rând”. El a precizat însă că pe el nu l-a sunat. Purtătorul de cuvânt al şefului statului român, Bogdan Oprea, a spus că nu comentează declaraţia lui Voronin.

Contactat de PRO TV Chişinău, primarul capitalei moldoveneşti, Dorin Chirtoacă, a recunoscut că a discutat la telefon cu preşedintele român despre situaţia politică din R.Moldova. „Am vorbit şi eu la telefon, săptămâna trecută, cu Băsescu despre riscurile mari, pe zece ani înainte, pe care le comportă situaţia actuală de la Chişinău pentru integrarea europeană a Republicii Moldova”, a declarat el. Chirtoacă a subliniat însă că discuţia „a corespuns nivelului şi statutului instituţiei prezidenţiale, spre deosebire de replicile de cartier ale lui Vladimir Voronin” şi că preşedintele român este „mai preocupat de integrarea europeană a Republicii Moldova decât fostul preşedinte al R.Moldova (care de fapt vrea în uniunea euroasiatică), ceea ce este grav”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.