Afacere inedită: site-ul care îi învață pe medici să se păzească de...

Afacere inedită: site-ul care îi învață pe medici să se păzească de acuzații de malpraxis

0
DISTRIBUIȚI

IMG - Cea mai buna idee de afacere(1)

O echipă de la Facultatea de Drept din cadrul Universităţii de Vest a realizat „cea mai bună idee de afaceri” din anul 2013. Este vorba despre site-ul www.drlex.ro, de unde medici, farmacişti, stomatologi, asistente şi infirmiere pot primi consultanţă juridică ca să se apere împotriva unor eventuale acuzaţii de malpraxis medical. Iniţiatorii platformei informatice Dr. Lex sunt studenţii Raul Mazilu, Ioan Suciu şi Victor Fercală, fiind coordonaţi de către profesorul Alexandru Popa, care le transmit clienţilor că le oferă posibilitatea „de a-şi desfăşura activitatea într-o mai mare siguranţă şi linişte mentală, oferindu-le oportunitatea de a se informa cu privire la posibilele urmări juridice ale unor acţiuni, precum şi un acces facil la soluţii juridice şi asistenţă juridică din partea societăţilor de avocatură intermediate”.

Echipa din cadrul Facultăţii de Drept a fost premiată pentru această idee pe 29 mai, la Bucureşti, unde s-a desfăşurat faza finală a „Programului StartUp”, prin intermediul căruia sunt agrenaţi să-şi deschidă o afacere studenţi şi elevi.


La faza finală a competiţiei au participat 27 de echipe, selectate din cele peste 100 de proiecte înscrise în concurs. Scopul programului este de a le permite tinerilor din Europa să aibă acces pe piața joburilor, mai ales în condiţiile în care aceştia se confruntă cu rate ale şomajului foarte ridicate. Potrivit statisticilor, doar în ultimii cinci ani, peste un milion de elevi şi studenţi din Europa au participat la programul „Compania”, adică au înfiinţat afaceri noi care au un impact pozitiv asupra economiei europene.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.