Alice Black, make-up artist: „Prea mult fard ne ascunde de noi înşine“...

Alice Black, make-up artist: „Prea mult fard ne ascunde de noi înşine“ GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-372248918">
machiaj06_resize
FOTO: ADRIAN PÎCLIȘAN

Publicul avid de frumos a avut parte aseară de vernisajul proiectului TransAparent, pus la cale de Alice Black şi Oscar Iustin, care îşi propune fuzionarea machiajului cu fotografia, ca rod al muncii şi creativităţii comune dedicate feminităţii. Cei doi artişti colaborează de peste trei ani, iar acum aduc în lumina reflectoarelor proiectul  „TransAparent”, primul dintr-o serie de expoziţii dedicate acestei tematici.

În cadrul evenimentului designerul Laura Chiriţă a contribuit la crearea unei imagini complete prin ţinutele ce au fost accesorizate prin intermediul bijuteriilor Gio Studio şi a pantofilor Mono Shoes, iar defilarea cu ţinute de seară a avut parte de make-up semnat Alice Black. Expoziţia „TransAparent” poate fi admirată timp de o săptămână în locaţia gazdă, Café de Paris.

„Este prima expoziţie dedicată special make – up –  ului de la noi din oraş. De patru ani m-am apucat de make – up, poate şi datorită faptului că fac grafică şi pictură de mai mult timp.  Make – up ul e o continuare a graficii, încercăm să sculptăm, să ajungem la structura ideală pentru fiecare fizionomie în parte“, spune Alice Black, care a pregătit alături de Oscar Iustin acest eveniment de mai bine de doi ani.

În ceea ce priveşte make – up – ul timişorencelor, Alice crede că există o serie de greşeli, cea mai frecventă dintre ele fiind faptul că se pune accentul pe culoare. „Sunt foarte multe greşeli în make – up. Cea mai importantă este aceea că se pune accentul pe culoare, nu pe tehnică. Desigur, culoarea e importantă, însă primează tehnica. Nu e esenţial să asortăm o culoare mov la o ţinută verde, ci să aplicăm machiajul corespunzător fizionomiei. E primul pas. Ulterior, după tipologie, stabilim culorile. Timişorencele sunt machiate suficient pentru situaţiile în care se află. Aş prefera totuşi să fie mai curajoase. Fără să aplice straturi multe de produs, sclipici sau gene false. E loc de mai bine, dar să nu uităm că prea mult fard ne ascunde de noi înşine. Vara asta, fiindcă e foarte cald, aş recomanda cât mai multe creme cu factor de protecţie”, spune Alice Black.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.