Antonescu: “Dacă PC e nemulţumit, să plece. USL nu stă-n PC, nu...

Antonescu: “Dacă PC e nemulţumit, să plece. USL nu stă-n PC, nu se joacă de-a mofturile cu conservatorii”

0
DISTRIBUIȚI

PNL13

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, astăzi, că Partidul Conservator poate să plece din USL dacă este nemulţumit de colaborarea cu PNL în cadrul Alianţei de Centru Dreapta (ACD). „Dacă Partidul Conservator este nemulţumit, poate să plece. Construcţia USL nu stă în Partidul Conservator, iar dacă unii prin PC îşi imaginează că cineva din PNL sau eu, ca preşedinte al acestuia, avem vreun soi de timiditate în a spune clar lucrul acesta, se înşeală amarnic”, a avertizat liderul PNL, după şedinţa Biroul Permanent Naţional al PNL, informează Mediafax. „Dacă dânşii au luat hotărârea de a denunţa (protocolul – n.r.), dar aş vrea să o văd oficial, atunci drum bun, cale bătută, succes în viaţă. Noi am construit USL nu ca să ne jucăm de-a mofturile cu conservatorii sau cu oricine altcineva. USL este o construcţie foarte serioasă în care două partide mari – PSD, PNL – negociază, se întorc, îşi fac concesii unul altuia. Nimeni nu a câştigat decât PC şi nimeni nu e mai puţin îndreptăţit decât PC să transmită un soi de ameninţări pe care nu le ia nimeni în serios”, a mai spus co-preşedintele USL.

Întrebat dacă PC a comunicat PNL motivele de nemulţumire, el a răspuns că nu a avut nicio comunicare.


„N-am nicio comunicare oficială de la PC şi chiar acest lucru în sine este inacceptabil”, a afirmat Crin Antonescu. El a adăugat că, atunci când s-a constituit USL, Partidului Conservator a obţinut „nişte lucruri şi toată lumea le-a respectat”. „Noi, atunci când am constituit USL şi ACD, am garantat asociaţilor conservatori nişte lucruri. Toată lumea, şi noi, şi PSD le-am respectat. Partidul Conservator a vrut grupuri parlamentare, PC are grupruri parlamentare, PC a vrut să aibă reprezentare la nivelul administraţiei publice locale, este reprezentat, are un preşedinte de Consiliu Judeţean, mai mulţi vicepreşedinţi, numeroşi consilieri, foarte numeroşi. PC a dorit să fie parte la guvernare şi are două portofolii, dintre care unul major”, a mai spus Antonescu.

Preşedintele PC, Daniel Constantin, a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă la Bistriţa, că, în 28 de judeţe, nu există protocol de funcţionare a Alianţei de Centru-Dreapta (ACD), iar PC „ia de pe umerii” PNL sarcina de a negocia aceste protocoale. Purtătorul de cuvânt al PC, Bogdan Ciucă, declara, în urmă cu o săptămână, după şedinţa Biroului Executiv al partidului, că din discuţiile avute privind activitatea în plan local s-a constatat că protocolul cu ACD fizic nu funcţionează. Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, vineri, comentând poziţia exprimată de PC despre ACD, că nu trebuie pierdut simţul umorului nici în momentele grele, el adăugând: „Omenirea a putut depăşi criza creată la un moment dat de Coreea de Nord (…), o să putem şi noi depăşi această criză cu PC”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.