ASU Poli a încheiat sezonul cu o victorie şi cu un marș...

ASU Poli a încheiat sezonul cu o victorie şi cu un marș prin Timișoara GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI

IMG_3151

ASU Poli a jucat astăzi ultimul meci din acest sezon în liga a V-a. Echipa alb-violet s-a impus cu 5-0 cu Meget Remetea Mare, ultima clasată din serie. Deşi Progresul Racoviţa era deja promovată, suporterii au venit în număr mare să îşi încurajeze favoriţii şi au organizat şi un marş din Piaţa Unirii spre stadion.

Suporterii s-au strâns în Unirii cu două ore înainte de meci, cei mai mulți cu tricourile special create de când fanii au preluat echipa, cu dungi alb-violete şi numărul „12” inscripţionat pe spate, simbolizând ideea că publicul este al doisprezecelea jucător al echipei. Fanii s-au aşezat la terasele din piaţă, iar un grup de suporterii s-a ridicat şi a început să cânte melodiile din Peluza Sud, care altădată răsunau pe Stadionul „Dan Păltinişanu”. La ora stabilită, fanii s-au adunat lângă Cazarma U, cu faţa spre Parcul Botanic, pentru a porni în marşul spre Stadionul „Ştiinţa”. Suporterii au cântat tot drumul până la arena din spatele Universităţii Politehnica, drum început chiar pe strada pietonală Mărăşeşti, inaugurată cu atâta mândrie de primarul Nicolae Robu, fanul înfocat al ACS Poli, echipă pe care cei din Peluză nu au dorit să o urmeze. Cele câteva sute de fani alb-violeţi au atras privirile tuturor timişorenilor ieşiţi la plimbare sau care se relaxau la terasele din zona centrală. Strada Mărăşeşti a răsunat la toate cântecele Peluzei, iar câţiva dintre fani au aprins şi o torţă pe care au ţinut-o aprinsă până în Piaţa Victoriei.

Grupul de suporteri şi-a continuat drumul pe Corso până la Catedrală, de unde a luat-o pe Podul „Mitropolit Andrei Şaguna” până la tribunele de pe „Ştiinţa”. Pentru prima dată în acest sezon, ASU Poli a intrat în teren pe acordurile piesei „Gaudeamus”, imnul studenţilor din toată lumea. Deşi meciul nu mai conta din punct de vedere al rezultatului, fanii au venit ca întotdeauna să îşi urmărească favoriţii. Atmosfera a fost cea obişnuită la meciurile de la ASU, cu steaguri alb-violet, bannere şi cântecele galeriei poliste. Din semn de solidaritate pentru suporterii Rapidului, cu care sunt înfrăţiţi, timişorenii au venit şi cu un steag alb-vişiniu. Meciul s-a terminat 5-0 pentru ASU Poli, cu goluri înscrise de Adrian Marchiş, Robert Panc în prima repriză şi Titi Varga, Florin Luchin şi Tiberiu Popoviciu în a doua jumătate. Golul al patrulea a venit dintr-o lovitură liberă şi a „mişcat” cel mai mult tribuna, care i-a scandat apoi câteva minute numele autorului „Floca”.

ASU Poli a terminat pe locul doi în seria a treia a ligii a V-a, loc de pe care pot promova doar dacă AJH Timiş îi invită în liga a IV-a în urma retragerii altor echipe. Paul Codrea a deckarat, după meci, că va continua la ASU Poli şi în următorul sezon şi va pleca doar dacă primeşte o ofertă foarte avantajoasă din punct de vedere financiar. „A fost fantastică atmosfera, până la urmă pentru asta venim la fotbal de când suntem copii, să jucăm la o echipă susţinută de mulţi suporteri. Îi felicit pentru ce au făcut înainte de meci, sunt o galerie fantastică şi cred că vor continua aşa până la adânci bătrâneţi. Eu zic că ultima reprezentaţie a fost bună, era ultimul meci , ştiam că adversarul nu e chiar unul foarte puternic, dar eu zic că per ansamblu a fost bine. «Gaudeamus» e imnul studenţilor, sperăm că va fi şi anul nostru de acum încolo. Am absolvit liga a V-a, sperăm. Noi suntem bucroşi că am încheiat campionatul fără înfrângere, aveam la fel de multe goluri ca cei de la Racoviţa, i-am bătut în meciul direct şi cred că am demonstrat că suntem o echipă şi pe teren, nu doar în tribune. Planul meu e să continui, doar dacă nu apare o ofertă de nerefuzat din străinătate. Cu Rapidul încă nu am rezolvat, poate mă judecă şi pe mine ca pe Steaua după cinci ani. Dacă se rezolvă, e posibil să joc şi în teren, pentru că e o atmosferă frumoasă, condiţiile sunt extraordinare şi cred că ar fi important şi pentru băieţi pe teren”, a declarat Paul Codrea după meci.

Alin Stoica spune că şi el ar rămâne să joace încă un sezon la ASU Poli. Fotbalistul a ieşit uşor accidentat de pe teren. „M-am dezechilibrat şi am călcat puţin prost, să vedem peste două zile cum va fi.


Ca în orice meci cu o echipă care joacă împotriva noastră, adversarul s-a ambiţionat, sunt mulţi suporteri în tribună, poate ei nu au mai văzut aşa ceva niciodată. Am auzit de marşul fanilor, e ceva frumos, unic, sper să dureze acest proiect şi anul viitor şi, de ce nu, să promoveze de la an la an. Eu zic că o echipă cu aşa mulţi suporteri ar merita o invitaţie. Eu aş rămâne, am găsit un grup frumos, pe Paul pe care îl ştiam de mic, trebuie să se menţină acest entuziasm extraordinar”, a declarat Alin Stoica.

FOTO: Liviu Gordea

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.