Au început calificările la turneul de tenis masculin BRD Timişoara Challenger. De...

Au început calificările la turneul de tenis masculin BRD Timişoara Challenger. De marţi încep meciurile de pe tabloul principal

0
DISTRIBUIȚI

tenis brd

A doua ediţie a turneului de tenis masculin BRD Timişoara Challenge, de la Baza Electrică, a început, astăzi, cu meciurile din calificări, pentru ca marţi să ia startul tenismenii de pe tabloul principal. Câştigătorul de anul trecut, Victor Hănescu, nu îşi va putea apăra trofeul deoarece este în primii 50 în clasamentul ATP, ceea ce nu îi permite să participe la turnee de tip challenger. În aceste condiţii favoritul principal este Adrian Ungur, locul 94 mondial.

Astăzi s-a tras la sorţi şi tabloul principal al meciurilor de simplu, în Sala de Consiliu a Primăriei. Finala de la BRD Arad Challenger, dintre Adrian Ungur şi Marius Copil, nu se va putea repeta deoarece ambii se află pe prima parte a tabloului, astfel că se pot întâlni doar în semifinală. Victor Crivoi va avea un meci dificil încă din primul tur deoarece va da piept cu cehul Dusan Lojda, care anul trecut a jucat foarte bine la Timişoara.Turneul este dotat cu premii de 30.000 de euro plus ospitalitate şi face parte din circuitul BRD care mai include Bucureştiul, Aradul şi Braşovul după ce anul acesta Sibiul şi-a organizat un turneu sub egida proprie. Organizatorii au dat patru wild-carduri la această ediţie pentru sibienii Patrick Ciorcilă, Vlad-Victor Cornea, bucureşteanul Petru-Alexandru Luncanu şi timişoreanul Dragoş Mirtea.


O parte dintre juniorii din România au mers însă la turneul ITF de la Focşani organizat de Federaţia Română de Tenis. Cele două turnee se suprapun şi organizatorii speră ca anul viitor acest lucru să nu se mai întâmple. Directorul turneului este Dumitru Hărădau, iar supervizorul din partea ATP este Stephane Cretois.

Dumitru Hărădău a explicat că nivelul turneului va fi unul ridicat, chiar daca e un turneu de categoria a treia. „Tenisul s-a schimbat foarte mult la nivel mondial. Fără să greşesc, pot spune că BRD Timişoara Challenger este cel mai important eveniment sportiv organizat în acest an la Timişoara. Dacă privim ce s-a întâmplat la Wimbledon, am vedea că cel care l-a învins pe  Roger Federe, Serghei Stanovski ar fi favoritul numărul trei la Timişoara, sau belgianul Steve Darcis care l-a învins pe Nadal ar fi aici doar favoritul numărul patru. Aş îndrăzni să spun că tabloul este mai puternic decât cel de anul trecut”, a spus Dumitru Hărădău la tragerea la sorţi a tabloului principal. Organizatorii au întâmpinat mari probleme cu terenurile de zgură de la Electrica, unde în urmă cu o lună tronau liniştite buruienile. „Am avut nişte emoţii cu terenurile, a trebuit să facem eforturi mari ca să le aducem în stare ca un asemenea turneu să se poată desfăşura. Am făcut eforturile şi la ora aceasta sunt bune. Este foarte greu, din păcate nu avem în Timişoara un alt club care să corespundă pentru condiţiile organizării unui turneu Challenger cu jucători aşa de valoroşi, e o situaţie specială şi trebuie să vedem cum se va rezolva problema aceasta în viitor”, a explicat Dumitru Hărădău. Luni, în Piaţa Operei, toţi sportivii vor fi prezenţi la o sesiune de autografe pentru iubitorii tenisului. Intrarea la toate meciurile va fi liberă.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.