BC Timişoara şi-a adus lituanian de trei stele. Cine este al treilea...

BC Timişoara şi-a adus lituanian de trei stele. Cine este al treilea transfer al „leilor” din Banat

0
DISTRIBUIȚI

paveikslelis-34354-vbg

BC Timişoara a făcut a treia mutare a verii, de data aceasta cu primul lituanian din istoria clubului de pe Bega. Vaidotas Volkus este un jucător de poziţia patru în vârstă de 28 de ani, cu înălţimea de 2,02 metri, care nu a mai jucat până acum în campionatul României.

Volkus este al patrulea străin de la echipă după Zlatko Jovanovic, Vladimir Panic şi Antonhy Lee-Ingram. Lituanianul a terminat studiile universitare în SUA. Aici a jucat pentru Colegiul Redlands, după care a trecut la Missouri Tigers în NCAA, unde a jucat între 2006 şi 2008. În ţara sa natălă, extrema de forţă a jucat pentru formaţii de prima ligă ca BC Siauliai, Panevėžys Techasą, Juventus Utenos, Panevėžys Lietkabelis.


Cu aceste echipa, Volkus a ajuns şi în Liga Baltică. De asemenea, sezonul trecut el a evoluat în tur pentru formaţia Navaros Planasa din liga a doua spaniolă. „Volkus este un jucător de poziţia 4 clasic, are şi mână de afară, dar face şi multe recuperări. Pe eurobasket.com el este cotat cu trei stele, noi nu am mai avut până acum jucători cotaţi cu trei stele, cel puţin pe hârtie. Aduce cu Sarovic, doar că este mai bun”, a declarat pentru Pressalert managerul general BC Timişoara Leontin De Maio.

Acum echipa are patru străini pe posturile de conducător de joc, fundaş ofensiv, extremă şi extremă de forţă. BC Timişoara mai caută jucători români, dar un pivot pentru postul de titular. „Vom mai aduce străini în funcţie de românii ce vor veni. Dorinţa noastră e să aducem români tineri, de perspectivă. Dacă vor veni doi sau chiar trei români, e posibil să mai aducem doar un străin pe postul de pivot. Dacă mai aducem un român sau doi dintre care unul cu mai puţină experienţă, vom mai aduce doi străini. În orice caz, nu vom avea mai mult de şase străini”, a mai precizat Leontin De Maio.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.