Bojin, despre implicarea Consiliului Județean în sporturile timișene: „Deja devenim un club...

Bojin, despre implicarea Consiliului Județean în sporturile timișene: „Deja devenim un club sportiv”. Câți bani au primit RCM și Asociația Județeană de Canotaj

0
DISTRIBUIȚI
rcm steaua05_resize
FOTO: ADRIAN PÎCLIȘAN

Consilierii judeţeni din Timiș au votat astăzi două proiecte importante pentru sport, asocierea cu clubul de rugby și aderarea la Asociația Județeană de Canotaj Timiș. Consiliul Județean Timiș (CJT) a aderat astfel la ONG-ul cu care Consiliul Local s-a asociar deja din luna aprilie. Acum, autorităţile locale şi judeţene sunt asociate la patru cluburi la care se practică sportul de echipă, BC Timişoara, ACS Poli, CH Politehnica Timişoara şi RCM Timişoara.

Titu Bojin a spus că speră ca aceasta să fie ultimul proiect de asociere pe sport. „Am făcut toate acestea socieri, sper să nu mai fim obligaţi să facem. Suntem şi la baschet, şi la rugby, şi la fotbal, şi la handbal, deja devenim un club sportiv. Sumele de bani nu se vor mări, din contră, pentru anul viitor competiţional”, a declarat Titu Bojin. Proiectul s-a votat. Deian Plăvoşin de la PSD va fi membru în Adunarea Generală, iar Cosmin Costa de la PNL va fi membru în Consiliul Director.

Pentru 2013, RCM Timişoara a primit suma de 700.000 de lei, sume care urmau să fie virate în două tranşe.


Pentru primul semestru s-a livrat deja suma de 350.000 de lei, iar în urma asocierii nu se va mai livra cealaltă jumătate de bani pentru semestrul doi, ci se va vota o altă sumă cu titlu de cotizaţie.

Canotajul, prolific în Timiș

Tot astăzi, CJT a votat aderarea la Asociaţia Judeţeană de Canotaj Timiş. Astfel, modelul de finanţare folosit în sporturile de echipă din judeţ se extinde şi la un sport individual, canotajul, disciplină sportivă care a avut rezultate foarte bune de-a lungul timpului în Timiş. Consilierii au votat asocierea cu o singură abţinere, a lui Constantin Stancu de la PC, preşedintele Asociaţiei de Canotaj Timiş. Pentru 2013, Asociaţia Judeţeană de Canotaj a primit suma de 70.000 de lei, sume care urmau să fie virate în două tranşe. Pentru primul semestru s-a livrat deja suma de 35.000 de lei, iar în urma asocierii nu se va mai livra cealalată jumătate de bani pentru semestrul doi, ci se va vota o altă sumă cu titlu de cotizaţie.

Asociaţia Judeţeană de Canotaj Timiş are afiliate patru secţii de la canotaj de la Clubul Sportiv Universitatea Timişoara, Clubul Sportiv Şcolar Bega Timişoara, Clubul Sportiv Banatul Timişoara şi Clubul Sportiv Municipal Timişoara. În 2013, canotorii timişeni au obţinut 25 de medalii la Campionatele Naţionale, dintre care nouă de aur, nouă de argint şi şapte de bronz. Cel mai prolific canotor este Marian Enache de la CSŞ Bega, premiat ca sportivul anului în judeţul Timiş pe anul 2012. Canotorul a obţinut rezultate foarte bune şi la Concursurile internaţionale, bronz la Campionatele Mondiale de Juniori, argint la Campionatele Europene de Juniori şi două medalii de aur la Campionatele Balcanice de Juniori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.