Carlos Şacalul a fost condamnat la pedeapsa maximă pentru atentate de acum...

Carlos Şacalul a fost condamnat la pedeapsa maximă pentru atentate de acum 30 de ani

0
DISTRIBUIȚI

carlos

Venezueleanul Ilich Ramirez Sanchez, alias Carlos, a fost condamnat ieri în apel la închisoare pe viaţă cu alţi 18 ani de siguranţă pentru patru atentate comise în Franţa acum 30 de ani, informează Mediafax. Aceasta a fost pedeapsa maximă şi este identică cu condamnarea pronunţată în primă instanţă, în decembrie 2011. Christa Frohlich, de naţionalitate germană, absentă şi judecată pentru doar unul dintre aceste atentate a fost achitată, ca şi în 2011.


„Un apel va fi cu siguranţă depus”, a declarat unul dintre avocaţii lui Carlos, Isabelle Coutant-Peyre denunţând o condamnare pronunţată „fără urmă de dovezi de către o magistratură care se discreditează”. Carlos, în vârstă de 63 de ani, este închis în Franţa de aproape 20 de ani după arestarea sa în Sudan de către poliţia franceză în august 1994. Acesta ispăşeşte deja o pedeapsă de închisoare pe viaţă pronunţată în 1997 pentru uciderea a trei bărbaţi. dintre care doi poliţişti, la Paris în 1975.

De data aceasta a fost judecat pentru că a organizat patru atentate cu explozibil în Franţa care s-au soldat cu 11 morţi şi aproape 150 de răniţi, pe strada Marbeuf din Paris, într-un tren Paris-Toulouse, un TGV Marsilia-Paris şi în gara Saint-Charles din Marsilia, în 1982 şi 1983. Conform procurorilor, aceste atentate au avut ca scop obţinerea eliberării partenerei germane a lui Carlos, Magdalena Kopp şi a elveţianului Bruno Breguet, arestaţi la Paris în februarie 1982 cu arme şi explozibili asupra lor.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.