Cartea despre o „domnie” lungă a unui primar neobişnuit. Explicaţia lui Ciuhandu...

Cartea despre o „domnie” lungă a unui primar neobişnuit. Explicaţia lui Ciuhandu legată de palatele ţigăneşti FOTO

2
DISTRIBUIȚI
<


figure id="attachment_56159" style="width: 640px" class="wp-caption aligncenter">ciuhandu 09_resize
FOTO: ADRIAN PÎCLIŞAN

Casele ţigăneşti, una din „moştenirile grele” ale administraţiei Gheorghe Ciuhandu în Timişoara ocupă o secţiune specială în cartea lansată în această seară de fostul edil şef care a ocupat fotoliul de primar timp de 16 ani. Ciuhandu a decis astfel să aştearnă pe hârtie o „domnie” lungă, povestind momentele pe care el le-a considerat importante din timpul mandatelor sale. „16 ani în slujba Timişoarei” a fost prezentată la Casa Adam Muller Guttenbrun, iar discuţia despre palatele ţigăneşti au fost cu siguranţă cel mai fierbinte moment al evenimentului.

Ciuhandu s-a plâns că oalele caselor cu turnuleţe s-au spart în capul primăriei, asta deşi atribuţiile municipalităţii cu privire la acest subiect au fost limitate. În carte, fostul primar explică: „precizez încă o dată că primăria nu avea dreptul să verifice provenienţa banilor. Din punct de vedere urbanistic, Primăria poate verifica şi sancţiona doar construcţia care nu respectă autorizaţia sau nu are autorizaţie de construire”.

Fostul edil şef scrie că s-au întocmit nu mai puţin de 91 de procese verbale şi s-au dispus demolări la şapte adrese.  Trecând cu eleganţă peste ieşirea primarului Nicolae Robu care s-a lăudat că va pune taxa pe turnuleţ, Ciuhandu a lăsat o recomandare. „În prevenirea şi combaterea acestor situaţii apreciez că se impune în continuare o colaborare strânsă a Primăriei cu instituţiile abilitate ale statului, Poliţia, Administraţie Fiscală, parchet, Instanţe, cât şi cu birourile notariale, avocaţiale şi de proiectare, pentru a se genera o politică şi o atitudine comune împotriva acelora care nu respectă legislaţia şi regulamentele urbanistice în vigoare, cât şi pentru depistarea provenienţei fondurilor din care se construiesc acele case”.

2 COMENTARII

  1. de aia a-ti desfiintat Serviciile de Inspectie Fiscala don’ Ciuhandu? fiindca a-ti vrut sa „verificati ” palatele 🙂 rusine sa va fie ! si nu mai mintiti oamenii cinstiti care habar nu au ,ce mizerie este in primaria de 5* pe care a-ti lasat-o mostenire cu Bodo cu tot !

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.