Cât costă cea mai ieftină casă de vacanță

Cât costă cea mai ieftină casă de vacanță

0
DISTRIBUIȚI

casa-de-vacanta-curtea-de-argesdd

Majoritatea românilor cred că a avea o a doua locuinţă reprezintă un lux pe care nu şi-l pot permite. O analiză realizată de agenții imobiliari arată însă că ei se înșeală amarnic, pe piață fiind proprietăți la prețuri foarte accesibile.


O vilă cu 10 camere la malul mării costă aproape 1,5 milioane de euro și tot peste 1 milion de euro costă o altă vilă în Sibiu. Revenind mai aproape de Timișoara, oferta e atractivă pentru cei care vor să prindă gustul boem al vieții la țară. ”Segmentul second-home oferă opţiuni şi pentru aceia care îşi doresc o casă de vacanţă, dar au la dispoziţie un buget redus pentru aceasta. Potrivit analizei realizate de Imobiliare.ro, o casă mică cu teren poate fi cumpărată, în unele zone ale ţării, chiar şi cu 10.000 de euro”, ne-a spus Daniel Crainic, specialist în imobiliare.

De exemplu, în judeţul Arad, satul Cermei, o casă cu patru camere de 100 de metri pătraţi utili are un preţ cerut de 10.500 de euro. Construcţia a fost ridicată în anul 1970, pe un teren de 1.439 de metri pătraţi, şi este conectată la utilităţi (curent, apă, canalizare). Mai ieftină cu 500 de euro este o casă construită mult mai recent, în 1992, la munte, în județul Mureș. Locuinţa are o suprafaţă utilă de 80 de metri pătraţi, este conectată la utilităţi şi dispune de un teren de 2.600 de metri pătraţi. Sau în Bihor, la Creștur, o casă cu două camere de 56 de metri pătraţi utili costă 9.000 de euro. Proprietatea include şi un teren de 4.300 de metri pătraţi, cultivat cu grădină, pomi fructiferi şi vie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.