Ce spun parlamentarii de Timișoara despre primul an de mandat al lui...

Ce spun parlamentarii de Timișoara despre primul an de mandat al lui Robu

1
DISTRIBUIȚI

robu maini 11 an

A împlinit un an de mandat. Iar în absenţa unui sondaj de opinie, realizările primarului Nicolae Robu se pot inventaria la nivel declarativ. La şase luni de „domnie” , edilul şef declara că “mi-am îndeplinit promisiunile în proporţie de 500 % faţă de lucrurile despre care am vorbit. Dacă număr tot ce am realizat, atunci sigur că nerealizările integrale sunt compensate cu vârf şi îndesat, dacă vrem să fim corecţi. Dacă vrem să luăm la miştocăreală strădania cuiva şi munca unui aparat, eu vă pot spune că mereu în câştig sunt ceicare sunt de partea adevărului. Asta nu înseamnă că am putut realiza tot ceea ce are nevoie Timişoara, oraş de cinci stele care încă are străzi fără alimentare cu curent electric şi străzi  fără canalizare”.  După ce a fost aspru criticat de presă pentru declaraţiile aberante, edilul şef a fost lovit de modestie. Fiind întrebat cu ceva vreme înainte de a împlini un an de mandat dacă și-a păstrat indicele de performanţă de 500%, ca la sfârșitul primei jumătăți de ani în fotoliul de primar, Robu a declarat că „sunt în grafic”, refuzând să mai dea procente sau note. Asta pentru că „dumneavoastră, presa, şi când eu dau note în glumă titraţi ca şi cum am vorbit serios şi nu e cazul să îmi mai dau singur note”.  PRESSALERT.ro i-a rugat pe parlamentarii de Timișoara să evalueze, la un an de când a fost ales, cea mai mare realizare și cel mai mare eșec al primarului.
Deputatul PSD Sorin Grindeanu a declarat că „vorbim de demararea unor proiecte importante pentru Timişoara.


Nu sunt doar realizările sau eşecurile lui, ci ale întregii echipe USL, vorbesc despre toţi candidaţii cu care am ieşit în faţa alegătorilor.  Ne asumăm tot ca echipă fie că e vorba despre un eşec sau despre un succes”. Deputatul PDL Cornel Sămărtinean nu a ratat ocazia să fie acid la adresa lui Robu. „Nu pot să îmi dau seama eu de toate eşecurile pe care le are. Nu a făcut nimic în afară de faptul că a dat jos clădirea de sticlă din centru. Gara arată jalnic, despre centură nu se ştie nimic, spitalele arată şi ele jalnic. Sincer, chiar nu cunosc nicio realizare a primarului cu care să se poată lăuda într-un an de mandat”.

“Faptul că nu l-a dat afară pe Cojocari nu este un eșec”

Deputatul PNL Horia Cristian consideră că „cea mai mare realizare a edilului şef este refacerea Pieţei Operei. Incontestabil, este un lucru pe care foarte mulţi au încercat să îl facă şi nu au reuşit şi s-a dovedit că dacă eşti foarte foarte determint poţi să duci
lucrurile până la capăt. O realizare extraordinară, care din păcate a fost aruncată în derizoriu de tot acest foileton cu Piaţa Operei”. Legat de eşecuri, Cristiam a răspuns că „nu sunt un foarte mare urmăritor al eşecurilor altora. În mod sigur, unii privesc ca un eşec faptul că nu l-a schimbat pe secretarul Cojocari. Eu ştiu, am fost în «pantofii» aceştia, e adevărat ce se spune că nu e bine să judeci un om până nu ai mers în pantofii lui. Eu am fost conducător de instituţie publică şi ştiu ce înseamnă să lucrezi cu oamenii şi a-l da afară pe Cojocari nu este un obiectiv în sine, obiectivul în sine este să faci primăria să funcţioneze. Şi atunci, unii ar putea să interpreteze că nu l-a dat afară pe Cojocari şi acesta este marele lui eşec, dar nu este aşa”.
Senatorul PNL Ben-Oni Ardelean spune că „de departe cel mai mare succes este mutarea Acvariului”. Cât despre insuccese, liberalul a fost blând, detaliind că „despre eşecuri este prematur să vorbim după câteva luni de mandat. Părerea mea este că lucrează enorm de mult, că depune enorm de mult efort ca să îndeplinească ceea ce a promis în campanie şi cred că este pe drumul cel bun din punct de vedere al
obiectivelor pe care şi le-a fixat”.

1 COMENTARIU

  1. Carevasazica – se pare ca aproape toata lumea crede ca realizarea cea mai mare si mai mare este desfiintarea „acvariului”….
    Diplomat, Sorin Grindeanu a preferat sa nu ofere nimic concret – ceea ce este si intelept, deoarece nu prea avea ce sa mentioneze la capitolul realizari.
    Sa asteptam raportul la 1 an al primarului, zic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.