Cea mai vânată grădiniță din Timișoara

Cea mai vânată grădiniță din Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

gradinita

Părinţii din Timişoara care doresc ca prichindeii lor să meargă la grădiniţă din următorul an şcolar şi-au înscris micuţii chiar din prima zi. Astfel, până luni, din cele 2.200 de locuri disponibile în şcolile timişorene, 1.600 au fost deja ocupate. Mai mult, câteva grădiniţe au rămas aproape fără niciun loc disponibil, cea mai „vânată” fiind Grădiniţa de la Lenau, unde din cele 70 de locuri au fost deja ocupate 30 pentru că este singura grădiniţă din Timişoara cu predare în limba germană. Aura Danielescu, inspector şcolar adjunct, a explicat că părinţii își doresc un loc cu orice preț la această grădiniţă pentru că „sunt de părere că au mai multe avantaje dacă știu o limbă străină chiar de la trei ani”.


De asemenea, printre cele mai căutate din oraş se numără şi Grădiniţa Nr. 20, unde deşi sunt disponibile doar două grupe formate din 40 de copii, au fost înscrişi în prima zi 72 de copii, la Grădiniţa cu Program Prelungit Nr. 26 sunt 133 de locuri libere, dar deja au fost ocupate 108. Totuşi, sunt şi câteva grădiniţe „neinteresante” pentru părinţi.

Înscrierile pentru grupa mică la grădiniţă au început pe 3 iulie şi se vor finaliza pe 7 iunie. În cazul în care la o unitate de învăţământ preşcolar numărul locurilor solicitate este mai mare decât numărul locurilor disponibile, se vor aplica criterii generale şi specifice ca să îi diferenţieze pe micuţi. Reprezentanţii Inspectoratului Şcolaer Timiş dau asigurări că niciun copil nu va rămâne neînscris, în judeţul Timiş fiind disponibile, în total, peste 7.000 de locuri. Primele rezultate vor fi afişate pe 13 iunie, părinţii nemulţumiţi pot depune contestaţie până la data de 14 iunie, iar pe 18 iunie vor fi publicate listele finale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.