Chitaristul sârb Nenad Zlatanovic: „Am auzit că Timişoara iubeşte muzica blues –...

Chitaristul sârb Nenad Zlatanovic: „Am auzit că Timişoara iubeşte muzica blues – rock“

0
DISTRIBUIȚI

nenad zlatanovic 4

Nenad Zlatanovic, chitaristul şi vocalul trupei sârbeşti Texas Flood, este ferm convins că în România există un public destul de mare care apreciează muzica blues-rock şi este nerăbdător să revină în oraşul nostru, amintindu-şi cu mare plăcere de recitalul susţinut anul trecut în cadrul festivalului Blues pentru Timişoara.

Nenad Zlatanovic a pus bazele trupei Texas Flood în 2004 ca un tribut adus unor nume ca Stevie Ray Vaughan, Jimi Hendrix,
Gov’t Mule sau Led Zeppelin. Trupa îl are în componenţă şi pe Vladimir Golubović, fostul tobar al trupei Bajaga, pe care Nenad îl numeşte mentorul său muzical. „Am pus bazele acestui proiect şi suntem consideraţi printre cele mai bune trupe de blues-rock din Serbia. Avem un sound southern-rock şi mulţi ne-au spus că sunăm ca o trupă americană veritabilă de blues-rock. Am avut ocazia să cântăm în toată Europa, am fost invitaţi să deschidem concertul ZZ Top de la Belgrad, iar numele este un tribut adus lui Stevie Ray Vaughan“, ne-a declarat Nenad Zlatanovic, a cărui poreclă este Mr.


Swagger.

Pe lângă activitatea sa în trupa Texas Flood, muzicianul activează şi solo, iar noul său material discografic, numit Naked Blues, a apărut de câteva zile. „Ideea acestui disc s-a născut acum doi ani. Pe lângă activitatea foarte energică din Texas Flood am vrut să prezint şi o altă latură a personalităţii mele muzicale. De aceea am pus pe acest disc o serie de compoziţii proprii dar şi câteva compuse de Stevie Ray Vaughan, Warren Haznes, Joe Bonamassa sau Ian Siegal“, ne-a declarat muzicianul sârb.

În ceea ce priveşte ţara noastră, Mr. Swagger, o personalitate marcantă a scenei de blues rock din Serbia, ne-a dezvăluit că a auzit numai lucruri de bine, în special faptul că există mulţi ascultători de blues – rock. „Anul trecut am cântat la festivalul Blues pentru Timişoara şi l-am văzut pe Vali Răcilă, a fost foarte interesant. Am auzit că Timişoara iubeşte blues – rock – ul. Am avut onoarea să cânt de câteva ori şi alături de americanul Lance Lopez, care a susţinut mai multe recitaluri în România, care mi-a confirmat că se ascultă mult blues – rock la voi. Din păcate, în Serbia nu există prea multe trupe de acest gen. Cântăm doar în limba engleză fiindcă piesele astea au o ritmică deosebită şi stările pe care le transmit melodiile nu sună bine în sârbeşte“, a mai spus Nenad Zlatanovic.

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.