Cine este micul mare portar care a câștigat la Milan Junior Camp...

Cine este micul mare portar care a câștigat la Milan Junior Camp GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1242698452">
04_resize
FOTO: ADRIAN PÎCLIȘAN

A doua ediţie Milan Junior Camp de la Timişoara s-a terminat astăzi, după patru zile de antrenamente. Marele câştigător este portarul Alexandru Daminescu, un băiat de 11 ani care joacă fotbal la grupa 2001 de la Electrica Timişoara.

Milan Junior Camp a durat patru zile, timp în care 100 de copii cu vârstele cuprinse între 7 şi 14 ani s-au pregătit alături de antrenori de la Centrul de copii şi juniori de la AC Milan. Dintre toţi cei care au venit la tabăra de fotbal, antrenorii l-au remarcat pe Alexandru Daminescu, care a câştigat în trecut şi Cupa Danone cu Electrica. Alexandru este elev la Şcoala Generală numărul 7 din Calea Lipovei şi a fost lăudat de toată lumea pentru talent şi pentru caracterul său. „Nu mă aşteptam, sunt foarte fericit. Mă simt senzaţional. Din Italia ţin cu Milan, îmi place Kevin Prince Boateng. Iker Casillas este portarul meu prefeat din lume. Vreau să dau tot ce am mai bun din mine când voi ajunge la Milan. Nu am mai fost în Italia până acum”, a declarat Alexandru Daminescu, cel care va merge la finala Milan Junior Camp de la Milano. Micuţul portar a fost lăudat de cel care i-a antrenat pe portari, Gianlucca Angelucci, care a spus că juniorul de 11 ani s-a remarcat clar dintre toţi cei 100 de copii . „Portarul e foarte bun. Poate fi de mare perspectivă, sigur, asta depinde mult şi de ce fizic va avea în viitor, dar e foarte bun. Are o calitate clară, e untalent natural, dacă va avea norocul să crească, comparativ cu vârsta însă e extraordinar. De multe ori, liderul unei echipe nu e ales de antrenori, ci de colegi. S-a văzut că şi cei mai mari ca el l-au ales să stea în poartă. E foarte determinat şi inteligent”, a declarat Angelucci.

Organizatorii l-au premiat pe cel mai mic participant, Erick Nedved, precum şi pe cei mai buni fotbalişti de la fiecare grupă de vârstă. De la grupa lui Pierluiggi Prette a fost premiat Cristian Buhăceanu, de la cea a lui Danielle Rossi cel mi bun a fost Ionuţ Alexandru Gaşpar, de la grupa lui Alessandro Bertoni cel mai bun  a fost Bogdan Zărnescu, iar de la cea a lui Fabrizio Bresciani cel mai bun a fost Isain Nafer. Cum marele câştigător a fost un portar, s-a acordat şi premiul de cel mai bun portar lui Cătălin Costoaie. Managerul Marco Schmebri a spus că în România au găsit copii talentaţi în fiecare an. „Portarul face parte din joc, de multe ori o parte vitală. Învingătorul e un mare portar, e mic, dar are toate calităţile necesare pentru a fi un fotbalist bun. E foarte tânăr, dar pentru noi a fost alegerea cea mai bună. Când ai 11 ani e greu de prezis viitorul. În general, în România am găsit fotbalişti foarte talentaţi”, a declarat Marco Schembri, managerul Milan Junior Camp.

Paul Codrea a fost prezent şi el la Milan Junior Camp. „Sfaturile pentru cei mici sunt multe, dar cu siguranţă ei sunt sfătuiţi de părinţi şi de antrenori. Drumul e foarte lung, foarte greu, important e să fie serioşi, să îşi dorească foarte mult şi să pună fotbalul pe acelaşi plan cu şcoala. Am înţeles că acest copil are calităţi deosebite, o atitudine extraordinară, ei privesc mult în perspectivă şi al a corespuns cerinţelor lor. Este o experienţă, iar să colaborezi cu antrenori de la AC Milan este o onoare. E o bucurie pentru ei că îmbracă echipamentul lui Milan, să antrenează cu antrenorii de la Milan, poate încearcă metode noi, este o creştere pentru ei”, a declarat Codrea. Toţi copiii au primit dimplome de participare şi vor păstra setul de echipament.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.