Cine sunt premianții Festivalului Timișoara Fashion Days

Cine sunt premianții Festivalului Timișoara Fashion Days

0
DISTRIBUIȚI

MODA STUD34_resize

Show incendiar cu torţe aprinse, diavoliţe şi diavoli îmbrăcaţi în lenjerie intimă – de asta a avut parte publicul prezent în cea de-a doua şi ultima seară a Festivalului de modă studenţesc Timişoara Fashion Days. Spectacolul în cadrul căruia a fost prezentată colecţia „Inferno”, inspirată din tradiţia scoţiană, a fost gândit de către designer-ul George Hojbotă, care a şi primit un premiu de excelenţă din partea juriului. Filarmonica Banatul a fost, din nou, ieri, locul în care cei mai talentaţi studenţi la Design din şase centre universitare din România şi-au prezentat creaţiile vestimentare, iar la final, colecţia cea mai originală a fost premiată.

Pe podium au defilat nu mai puţin de 40 de manechine, în creaţiile vestimentare a unsprezece designeri, care au avut diverse surse de inspiraţie cu care au încercat să convingă juriul că sunt cei mai originali.


Delia Dreghiciu, din Alba Iulia, a venit la Timişoara cu o colecţie de rochii office, dar şi cu câteva creaţii vaporoase în culori vii, iar Jenny Luck din Timişoara a prezentat o colecţie inspirată din cultura scandinavă, astfel că modelele au îmbrăcat rochii tip sirenă cu solzi, aurii sau vaporoase cu voal roşu, care amintesc de zeiţa dragostei şi a fertilităţii, Freya, din mitologia nordică.

Modina a impresionat juriul cu o colecţie de rochii scurte tip ie, care au fost accesorizate cu poşete în formă de cărţi, iar în finalul prezentării, un băieţel a defilat pe podium cu o geantă pe care scria „Şi băieţii citesc uneori”. Unul dintre cei mai aplaudaţi designeri a fost timişoreanul Dani Ignat, care a prezentat o colecţie îndrăzneaţă, în care a îmbinat două culori, galben şi gri. Pe scenă am putut vedea bărbaţi îmbrăcaţi în fuste sau chiar pe tocuri, colecţie pentru care Dani Ignat a ocupat locul al doilea. Juriul a decis ca în final să ofere marele premiu al Festivalul Timişoara Fashion Days unui alt student timişorean la Facultatea de Design vestimentar, şi anume lui Sergiu Bechian, care, ajutat de profesori, a realizat o colecţie vestimentară pentru lucrarea de licenţă cu care a reuşit să impresioneze juriul. Designerul afirma că a realizat noua sa colecţie bazându-se pe ideea că femeia ar trebui să îmbrace o creaţie care să fie în concordanţă cu sentimentele pe care le are. Colecţia a fost inspirată din arhitectura contemporană. Locul întâi a fost ocupat de Liliana Andronic, iar pe locul trei s-a situat Ana Maria Roman, o tânără din Iași.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.