Concertul fără public al unei trupe cu mulți fani GALERIE FOTO

Concertul fără public al unei trupe cu mulți fani GALERIE FOTO

1
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1639316762">
nouvell05_resize
FOTO: ADRIAN PÎCLIȘAN

Nouvelle Vague, celebrul grup de muzicieni din Franța care a cucerit întreaga lume cu ritmurile lor de bossa-nova, a susţinut, aseară, în premieră, un concert la Timişoara, pe scena din Parcul Rozelor, în fața unui public care cu greu a reușit să umple o treime din capacitatea locurilor.

Chiar dacă, la Timișoara, publicul care a fost interesat de un grup ce cântă pe marile scene internaționale ar fi putut umple maximum un club, concertul a fost de zile mari. Artiștii sunt cu adevărat de talie mondială și dovada, pentru oricine îi ascultă live, nu vine din cifre, remarcabile de altfel (albume cu influenţe de reggae, ska şi blues, vândute în 700.000 de exemplare sau sute de concerte sold-out). Publicul, așa puțin numeros cât a fost, a dansat și ovaționat la scenă deschisă. Și i-a chemat pe versatilii artiști de două ori la bis.
La Timișoara, proiectul lui Marc Collin şi Olivier Libaux, Nouvelle Vague, a fost prezent ieri într-o formula mărită ce include trei vocaliste: Melanie Pain, Liset Alea şi Zula.

Pus sub pălăria planurilor Timișoarei de a ajunge Capitală Culturală Europeană, evenimentul rămâne însă cu câteva semne de întrebare. Trupa Nouvelle Vague a cântat în fața câtorva sute de oameni. La alte evenimente dacă ”sala” era goală, organizatorii lăsau acces liber publicului. O nedreptate pentru cei care au plătit bilete, dar un gest menit să salveze o aparență onorabilă în fața artiștilor care cu siguranță nu s-au simțit prea confortabil cântând cu sute de scaune goale în față.

Biletele pentru acces general au costat 60 de lei, iar cele din faţa scenei, 90 de lei. Zecile de tineri care au sperat la deschiderea porților, la bilete vândute mai ieftin la intrarea la eveniment sau măcar la o vedere de la distanță din afara Parcului Rozelor, li s-a îngrădit și privirea, pentru că întreaga zonă a spectacolului a fost obturată cu fâșii late de folie de plastic de culoare negră prinsă în gard. Strategic, SAR Security a păzit eveniemntul.

Concertul Nouvelle Vague de la Timișoara a costat câteva zeci de mii de euro. Potrivit organizatorilor, s-au vândut aproximativ 500 de bilete și s-au mai distribuit aproximativ 200 de invitații. La fața locului, publicul a arătat mai puțin numeros de atât.
Evenimentul, organizat de realizatorii festivalului PLAI și finanțat parțial din banii publici, face parte din noua strategie culturală a Primăriei Timișoara în cadrul proiectului „LiveInTM”. Conform Agendei Culturale, edilii au alocat suma de 45.000 de euro proiectului care ar mai trebui ca, până la finele anului, pe lângă Nouvelle Vague, să mai aducă la Timișoara, în alte două concerte, trupe la fel de importante.

1 COMENTARIU

  1. Nu prea cred ca multi timisoreni au auzit de Nouvelle Vague… si daca nu s-a facut publicitate intens la TV si la radio, atunci rezultatul este firesc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.