Criminalul de la Sinersig a fost trimis în judecată. Cum și-a măcelărit...

Criminalul de la Sinersig a fost trimis în judecată. Cum și-a măcelărit cu furie victima

2
DISTRIBUIȚI

burkas mascati

Interlopul care a ucis cu mai multe lovituri de cuțit un tânăr de 23 de ani la marginea pădurii de la Sinersig a fost trimis în judecată. Procurorul Dan Crupoveatchin a stabilit în rechizitoriul care îl are ca protagonist pe Sergiu Burkas că acesta se face vinovat de săvârşirea infracţiunilor de omor deosebit de grav, tâlhărie şi complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.

Sergiu Burkaș este acuzat de uciderea lugojeanului Cristian Ursulescu, în urmă cu aproape jumătate de an. Mai exact, bărbatul este acuzat că la începutul acestui an, l-a atras într-o pădure de lângă Buziaș pe Cristian Ursulescu, pe care l-a ucis cu șapte lovituri de cuțit cuțit, iar apoi i-a luat mașina, un BMW seria 7, apoi a vândut-o la scurt timp. Martor-cheie în acest dosar este fosta iubită a ucigașului, care le-a povestit polițiștilor cum s-a comportat Burkaș după crimă. Primul termen al procesului este programat după vacanța magistraților, în prima parte a lunii septebrie.

”Din analiza raportului medico-legal de necropsie privind decesul lui victimei reiese că moartea victimei a fost violentă şi s-a datorat şocului traumatic şi hemoragic după multiple plăgi înjunghiate penetrante toraco-abdominale cu leziuni de organe interne şi cu secţiunea pachetului cervical drept, cu hemoragie internă şi externă amplă.


Leziunile de violenţă constatate la autopsie s-au putut produce prin lovire directă repetată cu un obiect tăietor-înţepător, apreciindu-se că victima se afla în mişcare (7 plăgi tăiat-înţepate penetrante, unele trecând prin haine)” – se arată în rechizitoriu.
După ce l-a ucis pe Cristian Ursulescu, pe 12 ianuarie, Burkaș a fugit de acasă și a încercat să-și acopere urmele. El a închiriat un apartament într-un bloc din Cluj și a încercat să treacă nevăzut de noii săi vecini. Pe 3i ianuarie a fost prins și trimis la Timișoara. Interlopul a recunoscut în faţa procurorului şi mai apoi la Tribunalul Timiş unde s-a cerut arestarea sa că ar fi autorul crimei de la Sinersig că se ştia cu Ursulescu şi că a primit maşina de la acesta, în contul unei datorii de 3.500 de euro, dar a negat faptul că ar fi fost cel care l-a ucis pe lugojean, susţinând că doar a avut aceste legături de “afaceri”.

Deși ”de-a lungul cercetărilor, inculpatul a refuzat cu obstinaţie să dea vreo declaraţie organelor de urmărire penală”, după cum afirmă procurorul de caz, toate probele și declarațiile martorilor administrate în dosar au o singură concluzie, aceea că Burkas este asasinul lugojeanului de 23 de ani. ”Din relatările martorilor apropiaţi reiese că inculpatul are un mod de reacţie extrem de violent, apelând la cuţit când are să-şi rezolve o problemă de interacţiune umană” – se mai arată în rechizitoriu.

Sergiu Burkas a mai fost condamnat la cinci ani închisoare pentru o tâlhărie și a fost eliberat condiţionat, cu un rest neefectut de 545 de zile. Numele lui mai apre într-un dosar instrumentat de DIICOT Timișoara, în care e cercetat pentru aderare la grup infracțional, șantaj și alte infracțiuni. I s-a mai aplicat o amendă administrativă de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Timişoara pentru lovire.

2 COMENTARII

  1. Pai bine mai, ziarista lui peste, cum se traduce asta in romaneste mai? „Interlopul a recunoscut în faţa procurorului şi mai apoi la Tribunalul Timiş unde s-a cerut arestarea sa că ar fi autorul crimei de la Sinersig că se ştia cu Ursulescu şi că a primit maşina de la acesta, în contul unei datorii de 3.500 de euro, dar a negat faptul că ar fi fost cel care l-a ucis pe lugojean” Adica a recunoscut ca este autorul crimei dar nu el ar fi omorit victima? Cum ma-sa vine asta bre? Grea-i limba romana cind o inveti la Spiru Haret si la FF. Cit despre logica la femei, ce sa mai vorbim, mai ales ca d-ra Georgeta, pun pariu , ca-i blonda, cel putin pe dinauntru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.