Cristian Scutaru a semnat cu ACS Poli pe doi ani. Vezi care...

Cristian Scutaru a semnat cu ACS Poli pe doi ani. Vezi care sunt primele plecări

1
DISTRIBUIȚI

cristian scutaru

Cristian Scutaru s-a înţeles într-un final cu cei de la ACS Poli, după negocieri ce au durat aproape două săptămâni. De asemenea, Adrian Poparadu şi-a prelungit înţelegerea cu clubul, iar tot sâmbătă, conducerea a decis şi primele plecări, adică jucătorii neincluşi pe lista pentru cantonament. Este vorba de Mario Kirev, Silviu Bălace, Eugen Miculescu, Marco Enciu, jucători care mai au contract cu clubul, dar şi Alexandru Boştină, Andrei Artean şi Răzvan Dobricean, jucători împrumutaţi de Marian Iancu până la data de 30 iunie.

Scutaru revine astfel la Timişoara după un an petrecut la Dinamo. În urmă cu două săptămâni, fundaşul central de 26 de ani şi-a reziliat contractul cu echipa din Ştefan cel Mare şi de atunci a negociat cu ACS Poli. Până la urmă, cele două părţi au reuşit să cadă la o înţelegere şi au semnat un contract pe doi ani. „Am căzut de comun acord cu Dinamo să plec de acolo şi cred că e mai bine că am revenit acasă. Au durat ceva negocierile, au fost mici probleme, dar s-au rezolvat. Am avut şi alte oferte, dar prefer să nu spun de unde, e bine că am revenit acasă. Eu zic că mai e nevoie de patru cinci jucători cu experienţă la ACS Poli. Cred că nivelul Ligii I va fi la fel ca cel de anul trecut”, a declarat Scutaru la revenirea pe „Dan Păltinişanu”. Adrian Poparadu a semnat sâmbătă un contract pe doi ani, prungindu-şi astfel înţelegerea cu alb-negrii. Mijlocaşul a semnat vara trecută un contract pe un an, după ce a negociat cu Marian Iancu să îl lase liber de contract pentru a putea juca la ACS Poli.

Sâmbătă echipa a efectuat ultimele antrenamente înainte de plecarea în cantonament. Pentru mulţi jucători, antrenamentul de seară a adus şi veşti triste. Oficialii clubului i-au anunţat pe o serie de jucători că nu vor mai avea nevoie de ei în prima ligă.


Cu unii jucători nu va fi însă uşor, pentru că ACS Poli are contracte încă valabile şi destul de greu de desfăcut, din cauza faptului că sunt contracte de muncă, nu convenţii civile.  Între cei care au fost titulari şi Liga a II-a, se numără bulgarul Mario Kirev şi Silviu Bălace. Portarul Kirev mai are doi ani de contract cu ACS Poli şi spune că vestea a picat ca un trăsnet pentru el. „Am aflat azi că cei de la club nu mai au nevoie de mine şi că nu intru în viitorul proiect fotbalistic al echipei. Mi-au zis că nu sunt mulţumiţi de mine, am vorbit cu Vali Velcea, Călin Rosenblum şi Florenţiu Staicu. Nu mă aşteptam, e o chestie şocantă pentru mine. L-am sunat pe managerul meu şi este şi el şocat. Am contract până în 2015 şi nu mă aşteptam să se renunţe la mine. Sunt fără cuvinte. Venirea lui Nuno Claro a fost decisivă. Cei din conducerea mi-au zis că nu dau siguranţă echipei, Nuno Claro are experienţă şi asta se cere”, a spus dezamăgit Kirev. Tot sub contract mai sunt şi Silviu Bălace, care mai are şi el doi ani şi căruia cei din conducerea i-au spus că nu mai au nevoie de el, dar şi Eugen Miculescu şi Marco Enciu, care mai au şi ei un an de contract cu echipa. De luni, jucătorii vor rămâne să se antreneze la Timişoara cu secundul Cosmin Petruescu până se clarifică situaţia lor.

Alte despărţiri vizează o parte dintre jucătorii deţinuţi de Marian Iancu. Alexandru Boştină, Andrei Artean şi Răzvan Dobricean au prins foarte puţine minute chiar şi în liga a doua. Cei trei au fost împrumutaţi la ACS Poli de Marian Iancu până la data de 30 iunie. Cel mai probabil, Iancu îi va trimite împrumutaţi la alte echipe, cum s-a întâmplat cu Răzvan Iovan, împrumutat în iarnă la Luceafărul Oradea după ce nu prindea echipa la Timişoara. „Eu voi veni şi de luni la antrenament. Îmi expiră împrumutul de la domnul Iancu şi nu ne-am înţeles în continuare. Am hotărât că e mai bine aşa. Nu ne-am înţeles la prelungirea pe mai departe, eu am epus efort de nouă ani de când sunt la Poli. A fost şi aspectul financiar, dar mai mult a contat ceea ce priveşte cariera mea, să progresez pe planul asta, e vorba mai mult de planul profesional decât de bani. Nu mă aşteptăm sincer să fiu, dar o să vin să mă pregătesc în continuare şi voi hotărî ce e mai bine pentru cariera mea. E prea devreme să ştiu ce va urma. Voi vedea de luni. Nu eram pe lista jucătorilor care vor pleca în cantonament”, a declarat Alex Boştină. Reprezentanţii clubului spun că îi vor primi şi pe cei trei la antrenamentele susţinute de luni de Cosmin Petruescu, tehnician care nu va pleca în Slovenia.În cantonament, este posibil să plece şi câţiva jucători dintre cei patru rămaşi în probe, Caius Lungu, Ion Dragu, Răzvan Moldovan şi Michel Rosenblum.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.