Cum a transformat judecătoarea Boloş instanţa în Justiţia SRL. Vezi până unde...

Cum a transformat judecătoarea Boloş instanţa în Justiţia SRL. Vezi până unde a mers tupeul magistratului UPDATE Acuzaţiile apărării şi decizia instanţei

6
DISTRIBUIȚI

judecatoarea bolos catuse

Judecătoarea Floriță Boloș, prinsă ieri în flagrant luând șpagă 5.500 de euro după ce anterior a primit 13.000 lei, a transformat Judecătoria Ineu într-un SRL. Investigatorii DGA au avut surpriza să constate că pentru suma corectă, magistratul era dispus să se transforme într-o fabrică de sentințe favorabile. Metoda era simplă și folosită de-a lungul timpului – cei care cumpărau terenuri și încheiau acte de mână cu proprietarii terenurilor nu mai mergeau la notar pentru a încheia actele de vânzare – cumpărare, ci începeau o acţiune în instanţă prin care se cerea recunoaşterea tranzacţiei pe motiv că vânzătorul nu şi-a îndeplinit obligaţiile. În baza sentinţei, rămase definitive, noul proprietar devenea proprietarul terenurilor.

Judecătoarea Boloş a primit mai multe acte de vânzare de terenuri, întocmite de mână, de la investigatori şi a fost cea care a întocmit acţiunea pe care a semnat-0 în locul celor care i-au dat şpagă, după care a judecat-o şi le-a dat câştig de cauză. Sentinţa a fost dată fără ca să fie plătită taxa de timbru, obligatorie în acest caz şi fără de care acţiunea ar fi trebuit, conform legii, să fie respinsă. În goana după bani, Boloş a dat sentinţa şi pentru terenuri care nu erau în zona sa de competenţă. La întâlnirea cu investigatorii, judecătoarea Boloş a venit comunicările sentinţei către cei daţi în judecată pentru a fi semnate de cei care i-au acţionat în instanţă, după care a plecat în geantă cu 5.500 euro.


Floriţă Boloş a susţinut că o parte din bani erau pentru taxa de timbru, dar la dosarul care s-a aflat pe rolul Judecătoriei Ineu nu exista nici o dovadă că s-a plătit vreun ban. Dacă sentinţa ar fi produs efecte, proprietarii de terenuri ar fi rămas fără terenuri peste noapte fără să ştie că au fost parte într-un proces. Judecătorul urmează să fie prezentat, astăzi, Curţii de Apel Timişoara cu propunere de arestare preventivă pentru luare de mită în formă continuată şi fals material în înscrisuri sub semnătură privată.

UPDATE 1 Judecătoarea Boloş a fost adusă în cătuşe din arest pentru a fi prezentată cu propunere de arestare preventivă şi, extrem de afectată, a refuzat să facă orice fel de comentarii când a coborât din duba Poliţiei.  Conform DNA „judecătoarea Boloș Floriță instruise persoana beneficiară a hotărârii civile asupra documentelor pe care trebuie să le procure pentru a declanșa procese cu proprietarii unor terenuri despre care persoana afirma că intenționa să le achiziționeze, în așa fel încât să se evite procedura legală, notarială și să se creeze un presupus conflict juridic cu părțile contractante. În acest fel, persoana beneficiară urma să fie exonerată de plata taxelor și onorariilor notariale și să nu mai aștepte efectuarea măsurătorilor topografice a terenurilor dobândite, terenuri neîntabulate în cartea funciară și evidențiate doar în titlurile de proprietate. Având în vedere că cererile de chemare în judecată au fost înregistrate la trei complete diferite, inculpata Boloș Floriță, cu ajutorul învinuitei Manguci Ana Maria, a formulat o precizare de acțiune în numele cumpărătorului, astfel încât aceste cereri să fie repartizate pe completul magistratului Boloș Floriță. La data 6 iunie 2013, în acord cu cele convenite, inculpata Boloș Floriță a pronunțat o sentință civilă prin care a admis în totalitate cererea de chemare în judecată formulată în numele persoanei de la care primise o parte din suma de bani sus menționată, în condițiile în care în dosar nu era îndeplinită procedura de citare cu nici una din cele 12 părți din dosar”.

UPDATE 2 Avocatul Mihai Paşca nu a contestat faptele în timpul , ci a atacat DNA pentru că „a depăşit cadrul legal în folosirea investigatorilor, care au folosit acte nereale, inclusiv acte notariale fictive, pentru a determina săvârşirea unei infracţiuni, acţionând ca agenţi provocatori”. În urma deliberării, instanţa a decis arestarea pe 29 de zile a judecătoarei.

6 COMENTARII

  1. Agariciul de Mihai Pasca nu stie carte bai fratilor,voi credeti ca daca il cheama Pasca e si bun? ce sa iti spun DNA ul e de vina ca parasuta asta de judecatoare a luat spaga?! hai sictir, domnu’advocat esti o petarda!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.